[Video] Kanak-Kanak Lelaki India Dipukul Bapa Tiri

Kejadian ini dikatakan telah berlaku 2 bulan lalu tetapi video perlakuan tersebut telah tersebar baru-baru ini. Dalam video itu dikatakan seorang kanak-kanak lelaki india berumur 2 tahun telah disyaki dipukul oleh ayah tirinya. Antara dialog dalam video itu: “Kau memang degil, tak hormat orang tua! Kalau aku tumbuk kau muntah… Read more

Facebook Rasmi Polis Diraja Malaysia

Polis Kuala Lumpur mencari 16 lelaki pelbagai keturunan bagi membantu siasatan kira-kira 200 kes pecah rumah yang berlaku di ibu negara dalam tempoh tiga tahun lalu.Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur,Datuk Ku Chin Wah berkata, selain terlibat dalam kes-kes pecah rumah,ada dalam kalangan mereka yang dicari itu mempunyai rekod jenayah… Read more

Kena Belasah Sebab Facebook.

Hanya kerana komen negatif di facebook seorang gadis berumur 18 tahun cedera dibelasah.Mangsa dikatakan memberi komen yang kurang menyenangkan ke atas gambar seorang gadis di laman sosial Facebook.Mangsa yang bekerja di sebuah salon itu cedera dibelasah sekumpulan sembilan individu dalam kejadian di sebuah perhentian bas di Jalan Kepong. Kejadian pukul… Read more

Masalah Ketumbit-Adakah Sebab Mengintai??

Orang-orang tua dahulu sering berkata,”jangan mengintai orang lain,nanti tumbuh ketumbit tu kat mata.” Betul atau tidak perkara ini??? Ketumbit atau nama lainnya [email protected] selalunya tumbuh dan naik di kawasan sekitar mata.Ia bercirikan kesakitan,eritema(kemerahan kulit yang disebabkan oleh dilatasi kapilari darah),dan berada setempat(tidak merebak). Hardeolum luar ialah jangkitan atau infeksi setempat… Read more

Model Dikecam Bergambar Di Lokasi Kemusnahan Sandy.

Model terkenal Brazil,Nana Gouvea,30,diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy.Gouvea yang pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebooknya. Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.Gambar-gambarnya… Read more

Nak Timbang Bayi

Seorang perempuan masuk ke dalam sebuah Klinik sambil mendukung seorang bayi… Tiba-tiba perempuan itu ternampak sebuah alat penimbang berat untuk orang dewasa. Ia menghampiri alat penimbang tersebut, tapi kemudian nampak kebingungan. Seorang petugas klinik itu melihatnya… menghampiri dan bertanya kenapa ia nampak kebingungan. “Sebenarnya saya ingin menimbang bayi ini, tapi… Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Pendatang Jadi Ulat

Rasanya ramai yang pernah dengar dan tahu tentang ulat tiket. Kebiasaannya ulat tiket ni orang malaysia kita jugak, tapi sekarang ni pendatang asing pun jadi ulat tiket. Dahla ulat tiket tu pun benda yang tak bagus, lagilah pendatang asing pulak tu kaut untung. Jadi ulat tiket ni memang dapat untung… Read more