Malaysia Naik Ranking FIFA Terbaru

Untuk penghujung tahun ni, kedudukan terkini Malaysia dalam ranking pasukan bolasepak  FIFA telah meningkat dari kedudukan sebelumnya. Sebelum ini, Malaysia berada pada kedudukan 155. Manakala sekarang ini, Malaysia telah naik ke tangga ke 148. Suatu pencapaian yang agak baik namun Malaysia masih berada dalam kedudukan yang rendah berbanding negara asia… Read more

Buaya Tembaga Terperangkap Dalam Pukat Nelayan

Di Kuala Kurau, seorang nelayan terkejut apabila mendapati pukatnya terdapat seekor buaya tembaga yang mempunyai panjang lebih kurang 3 meter. Dia mengatakan pelik kerana pukatnya dirasakan sangat berat. Rupanya ada seekor buaya tembaga terperangkap dalamnya. Buaya itu juga masih hidup dan dibawanya naik ke atas darat. Ini dilakukan bersama rakan2… Read more

Bini Cerewet..

Pada suatu ketika di Jepun hiduplah seorang lelaki yang sederhana, namanya Oda. Ia memiliki seorang isteri yang sangat cantik dan sangat disayanginya. Namun sang isteri mempunyai perangai yang buruk, iaitu teramat cerewet sekali. Selain itu sang isteri tersebut juga suka mengumpat dan bercakap dengan kuat hingga boleh menyakitkan telinga. Jiran… Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Tok Batin Lawak

Maka tersebutlah kisah seorang tok batin yang cukup banyak membantu pihak kerajaan dalam mempromosikan kraftangan masyarakat orang asli kepada para pelancong dari luar Negara. Sebagai menghargai jasanya, tok batin tersebut telah diberikan hadiah saguhati oleh pihak kerajaan. Waaahhhh.. Seronok betul tok batin gamaknya ye..?? Disebabkan terlalu seronok, tok batin yang… Read more

Runtuhan Kota Atlantis Ditemui..??

Pada Mei 2001, seorang jurutera marin yang sedang menjalankan kajian sonar di perairan Cuba telah menemui ketulan batu-batu aneh 2,000 kaki di dasar laut. Ketulan itu hampir sama saiz dan bentuknya, tersusun rapi seperti sebuah kota. Naik ke permukaan, beliau melaporkan kepada ketuanya. Lebih ramai penyelam dihantar untuk memeriksa batu-batu… Read more

OPS Sikap: PuLaNgKaN.,!!

Pada suatu mlm Jumaat….Seorang budak bernama Mamat tengah membonceng motosikal untuk pergi ke rumah kawannya di seberang desa.. Tengah-tengah si Mamat nie doookkkk syokkkkkkk siottt bawa motor….Tiba-tiba dia terasa seram sejuk semacam….bulu romanya meremang habisss…Perasaan yg seram timbul dalam hati Mamat…siap dgn bulu ketiaknya yang panjang boleh jadi terpacak.. Jadi… Read more

Berani Mati Punya Orang

Jom tengok koleksi gambar manusia- manusia berani mati. Ada berani? Kalau saya… naik motor pun memang tak pandai la… apa lagi nak terbang-terbang macam ni..haha