Siapa Cikgu Shida?

Sebelum ni Cikgu Shida ni agak terkenal juga di kalangan rakyat Malaysia terutamanya pengguna Youtube dan Internet. Banyak video mimingnya yang dikeluarkan di laman web Youtube. Tapi siapakah sebenarnya cikgu Shida ni, adakah dia betul2 cikgu? Ye, dia sememangnya seorang cikgu. Cikgu shida merupakan cikgu bahasa inggeris Sekolah Kebangsaan Pulau… Read more

Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Harga Dan Gambar Proton Exora Bold

Syarikat kereta nasional Proton, menawarkan dua model baru Exora iaitu Exora Bold dan Exora Prime. Kedua2 varian dikatakan mempunyai kecekapan bahan api yang tinggi dan setanding dengan enjin berkuasa dua liter. Enjin Exora ini dilengkapi dengan CFE Campro 1.6 liter. Dikatakan juga proton Exora model baru ini lebih menjimatkan. Selain… Read more

Bila keputusan PMR 2011 Keluar?

Keputusan PMR 2011 belum keluar lagi namun dikatakan keputusannya akan diumumkan samada pada 23 Disember atau 24 Disember 2011. Namun tarikh rasmi mungkin akan diberitahu oleh kementerian pelajaran rasanya. Untuk adik2 yang mengambil PMR, bolehlah rujuk pada cikgu atau sekolah masing2 untuk maklumat terkini. Mungkin mereka ada maklumat yang terkini…. Read more

Lokam Limau Mandarin Sedap Dan Manis

Tak lama lagi adalah musim perayaan dengan ketibaan Hari Krismas dan Tahun Baru Cina. Untuk Tahun Baru Cina, tak sah kalau tak ada limau mandarin atau dikenali juga dengan nama Lokam. Saya pun pada mulanya tak tau yang nama limau mandarin ni dikenali juga dengan nama Lokam. Tapi yang penting… Read more

Blog Cikgu Shida Miming Art

Cikgu Shida yang popular kat youtube, dan makin popular seantero Malaysia, kini juga telah mempunyai blognya sendiri. Dalam blog tersebut ada banyak koleksi video2 popularnya. Jika anda peminat cikgu shida atau juga nak tahu lanjut tentangnya, bolehlah ke laman web berikut: http://cikshidadariparitmimingartvideos.blogspot.com/ Menurut cikgu shida, dia menamakan blog tersebut Cikgu Shida Miming Art…. Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : ”Jom kita pergi shopping” Suami : ”Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : ”Jom kita pergi shopping” Suami : ”Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : ”Jom kita pergi shopping” Suami : ”apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : ”Hari ini… Read more