Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

Antara Soalan Bodoh Yang Kerap Ditanya

* Anda berader di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya: “Tunggu bas ke?” Anda harus menjawab: “Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye” * Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya: “Ko nak mandi ke?” Jawab : “Taklah aku… Read more

Arena Kereta – Blog Niche Kereta @ Automatif Untuk Anda

Dalam dunia blogging, terdapat banyak blog yang mempunyai niche tentang kereta ataupun automotif. Automotif ni lebih meliputi semua tentang kenderaan seperti kereta, motorsikal, trak dan sebagainya. Banyak blog yang terkenal seperti paultan.org, kereta.info, arenakereta.com dan banyak lagi. Rasanya blog yang berbahasa melayu tak banyak. Arena Kereta adalah salah satu daripadanya…. Read more

Rumah Kaca Yang Cantik Dan Moden

Mari kita tengok rumah2 kaca yang cantik yang ada di seluruh dunia, yang ni ada kat Sepanyol: Kat Jepun ada: Yang ni pun cantik juga, ada kat Belanda: Kat perancis pun ada gak ni: Kalau nak tengok rumah yang diperbuat daripada kaca secara keseluruhannya, tengok yang ni: