Bob Lokman tidak mahu tanding PRU13

Bob Lokman berkata dia tidak pernah berhasrat bertanding dalam pilihan raya atau menjadi wakil rakyat. “Menawarkan diri untuk menjadi wakil seperti meletakkan sebelah kaki ke dalam neraka dan saya sememangnya tidak pandai menjadi wakil rakyat.”, kata Bob Lokman atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman. Katanya lagi, biarlah dia terus membantu… Read more

Tok Mun mahu bertanding PRU lagi

Tok Mun sebelum ini mengejutkan ramai pihak apabila pada Pilihan Raya Umum Ke-12 empat tahun lalu, telah bertanding sebagai calon bebas di kerusi Parlimen Kuala Terengganu. Dilaporkan Tok Mun atau nama sebenarnya Maimun Yusuf,93, menyuarakan hasrat untuk bertanding lagi pada pilihan raya umum ke 13 akan datang ini. Tok Mun… Read more

Kieran Hot FM nafi Cerai Isteri

Penyampai radio Hot FM, Kieran menafikan bahawa dia telah menceraikan isterinya,Yang Azliyang Mohd Yunus, tetapi hanya tidak tinggal sebumbung sejak tiga bulan lalu bagi mencari penyelesaian. Kieran atau nama sebenarnya Maskiran Jakiran berkata, gosip ini sedikit sebanyak telah menganggu emosinya dan isteri. “Ibu bapa saya berpisah ketika saya masih kecil…. Read more

Sharbinee Kena Siasat SPRM

Penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramlie telah dipanggil oleh SPRM untuk memberi keterangan berkenaan dengan jaringan gol sendiri yang dilakukan semasa perlawanan Terengganu dan Kedah tempohari. Keterangan ini adalah atas dakwaan menjual permainan atau dengan nama lainnya rasuah bolasepak. Turut sama dipanggil memberi keterangan adalah pegawai2 bolasepak Terengganu… Read more

Remaja ditetak kerana lewat 2 minit Topup

Hanya kerana Topup hanset RM10, seorang remaja lelaki ditetak rakan baiknya menggunakan pedang samurai dalam kejadian di Batu 22, Jalan Kuching-Serian, di sini, malam kelmarin. Mangsa,Phang, 18 menerima lapan jahitan di lengan kiri akibat insiden itu. Kata Phang, Sebelum kejadian Abi (nama kawan baiknya) yang bekerja di Sibu sedang bercuti… Read more

Venus Kucing 2 wajah

Seekor kucing yang diberi nama Venus mendapat perhatian pengguna Internet di seluruh dunia dalam masa yang singkat kerana mempunyai dua warna berbeza pada mukanya. Dikatakan sehingga  setakat ini laman Facebook Venus kucing aneh itu sudah menerima 40,000 ‘like,’ Bulu muka kucing itu yang terbahagi kepada 2 bahagian dengan warna hitam… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Tabiat Bertatu Selebriti Dunia

Hmm..nama selebriti-selebriti di dunia nie dah gah sangat dengan tatu dah..tatu~selebriti, selebriti~tatu..nang sinonim sangatlah kan..? Diorang nie sebenarnya nak buat untuk suka-suka aje, contohnya diorang nak pahat nama bini @ laki diorang kat badan diorang yang tegap dan montok tu..tapi bila dah bercerai, boleh pulak padam balik tatu tu dan… Read more

Fara Lee Pikat Hati Ally Iskandar

Fara Lee dan Ally..ada keserasian dalam padanan nama tersebut. Seserasi yang empunya nama. Syukur Alhamdullilah kita panjatkan pada Allah yang Maha Berkuasa kerana telah menetapkan hati seorang lagi hambanya untuk mendirikan rumah tangga. Sepertimana semua telah sedia maklum, Ally Iskandar, seorang selebriti dan pengacara terkenal telah mengumumkan bahawa beliau akan… Read more

Projek Menara 100 Tingkat Mula Tahun Depan

Menurut bakal pemilik menara tersebut iaitu PNB, projek tersebut akan dimulakan tahun hadapan. Projek dijangka dapat dimulakan sekiranya  tempahan rekaan diterima DBKL. Projek menara yang diberi nama Menara Warisan Merdeka itu seperti diwarwarkan sebelum ini akan mendatangkan kos pembinaan sebanyak 5 Billion. Suatu nilai yang sangat besar. Setelah projek itu… Read more