7 Jenis Bunga Cantik Yang Beracun.

1.DAPHNE Bunga daphne juga dikenali dengan nama Lady Laurel.Seluruh bahagian bunga ini beracun tetapi bahagian paling beracun adalah pada getah dan buahnya.Daphne mengandungi mezerine dan daphnin,iaitu racun kuat yang boleh … Read More

Montel Itu Comel?

Kanak-kanak yang tembam dan montel sememangnya comel tetapi adakah mereka sihat?Majoriti ibu bapa di Asia lebih suka jika anak mereka menjadi lebih berisi.Bayi atau kanak-kanak yang montel nampak sihat dan … Read More

Kereta Proton Versi Terbaru R3 Terhebat di Pasaran (“=”)

Wow wow woww….ada gaya..ada kelass..ada power..ini lah yang dapat di ulas mengenai versi terbaru keluaran proton iaitu Proton Saga R3, Proton Inspira R3, Persona R3 dan Exora R3 yang akan … Read More

Cara Tradisional Menjaga Rambut Sihat dan Lurus

 Rambut Lurus Menawan Untuk rambut yang lurus menawan, pastikan rambut korang sentiasa dilembapkan dan urut kulit kepala korang kalau korang tak nak basahkan rambut korang. Langkah ini penting untuk memastikan … Read More

6 Rahsia Menggoda Lelaki (Khas Untuk Wanita Bersuami Sahaja)

Hmm..bagi para wanita yang bergelar isteri mithali di luar sana,,dah tentulah keinginan untuk memikat dan menggoda sang suami tengah hangat membara di hati kan? Jangan risau, di sini eSempoi akan … Read More

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun … Read More

Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila … Read More

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu … Read More