7 Jenis Bunga Cantik Yang Beracun.

1.DAPHNE Bunga daphne juga dikenali dengan nama Lady Laurel.Seluruh bahagian bunga ini beracun tetapi bahagian paling beracun adalah pada getah dan buahnya.Daphne mengandungi mezerine dan daphnin,iaitu racun kuat yang boleh menyebabkan sakit perut parah,sakit kepala,diarhea,gila dan sawan.Buah daphne boleh mengakibatkan koma atau kematian. 2.LYLE OF THE VALLEY Lyly of the… Read more

Montel Itu Comel?

Kanak-kanak yang tembam dan montel sememangnya comel tetapi adakah mereka sihat?Majoriti ibu bapa di Asia lebih suka jika anak mereka menjadi lebih berisi.Bayi atau kanak-kanak yang montel nampak sihat dan sangat comel.Jadi,tidak hairanlah jika ramai ibu bapa mahu melihat anak mereka makan banyak agar cepat gemuk. Kanak-kanak akan termasuk dalam… Read more

Mayat Bayi Disangka Sampah.

Seorang jemaah Masjid Al-Rahman di Alor Setar terkejut apabila menemui mayat bayi di dalam beg kertas yang disangka mengandungi sampah-sarap.Mayat bayi lelaki tersebut dibuang di depan pintu tandas masjid itu kelmarin. Beg itu ditemui pada pukul 8.45 malam iaitu ketika Ishak Chik,54,hendak menutup pintu pagar masjid selepas menunaikan solat Isyak… Read more

Kereta Proton Versi Terbaru R3 Terhebat di Pasaran (“=”)

Wow wow woww….ada gaya..ada kelass..ada power..ini lah yang dapat di ulas mengenai versi terbaru keluaran proton iaitu Proton Saga R3, Proton Inspira R3, Persona R3 dan Exora R3 yang akan dikeluarkan tidak lama lagi. Memang gempak giler beb.. Model-model ini akan di upgrade lagi dari segi interior dan exterior bodykit,… Read more

Cara Tradisional Menjaga Rambut Sihat dan Lurus

 Rambut Lurus Menawan Untuk rambut yang lurus menawan, pastikan rambut korang sentiasa dilembapkan dan urut kulit kepala korang kalau korang tak nak basahkan rambut korang. Langkah ini penting untuk memastikan perjalanan darah di kepala sentiasa lancar dan membolehkan rambut tampil berseri-seri dan menawan sepanjang masa. Untuk meluruskan rambut secara tradisional,… Read more

6 Rahsia Menggoda Lelaki (Khas Untuk Wanita Bersuami Sahaja)

Hmm..bagi para wanita yang bergelar isteri mithali di luar sana,,dah tentulah keinginan untuk memikat dan menggoda sang suami tengah hangat membara di hati kan? Jangan risau, di sini eSempoi akan kongsikan sedikit cara untuk menggoda hati suami anda agar kasih sayangnya melimpah ruah terhadap anda selalu. 1. Jeling Seksi Bak… Read more

Saksi Pembunuhan

Seorang suami telah dihadapkan ke mahkamah atas kesalahan membunuh isterinya dgn kejam di depan jiran sebelah rumah nya.. Jirannya adalah saksi kejadian itu dan telah dipanggil ke mahkamah…sesampai saja di mahkamah, saksi tersebut kelihatan tegang dan nampak marah dengan si suami pembunuh tue… Hakim: Encik *tut*(suami), boleh awak ceritakan macam… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila fikirannya berada dalam keadaan tegang. Dan inilah yang berlaku ketika pusingan terakhir kejohanan Northen Thrust Open yang sedang berlangsung. Walaupun… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more