Binatang Pun Tidak Ingin Jadi Manusia.

Suatu hari Allah SWT memerintahkan malaikat Jibril AS untuk pergi menemui salah satu makhluk-Nya iaitu kerbau dan bertanykan pada si kerbau apakah dia senang telah diciptakan Allah SWT sebagai seekor kerbau.Maka Malaikat Jibril As pun pergi menemui si kerbau. KERBAU Di siang yang panas itu si kerbau sedang berendam di… Read more

Remaja ditetak kerana lewat 2 minit Topup

Hanya kerana Topup hanset RM10, seorang remaja lelaki ditetak rakan baiknya menggunakan pedang samurai dalam kejadian di Batu 22, Jalan Kuching-Serian, di sini, malam kelmarin. Mangsa,Phang, 18 menerima lapan jahitan di lengan kiri akibat insiden itu. Kata Phang, Sebelum kejadian Abi (nama kawan baiknya) yang bekerja di Sibu sedang bercuti… Read more

Bola Hanyut Dari Jepun Ke Alaska Merentasi Lautan Pasifik

Seorang pelajar dari Jepun mendapat kembali bola nya telah hanyut ke Lautan Pasifik semasa tsunami melanda Jepun march tahun lalu. Bola tersebut telah hanyut merentasi lautan pasifik tersebut dan tiba di pantai Alaska yang terletak di benua Amerika Utara. Memang jauh betul bola tu hanyut dan yang menarik telah dijumpai… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Design Bilik Mandi Yang Glamour dan Mewah

Selama nie korang dihidangkan dengan koleksi design ruangan rumah je kan? Tapi pernah tak korang terfikir yang bilik mandi juga mempunyai peranan penting dalam kehidupan seharian kita? Yelah..kalau bilik mandi tak cantik, tak glamour dan tak berwarna warni, korang ada feel ke nak mandi dan melepas lama-lama dalam bilik mandi?… Read more

Projek Balas Dendam Ntah Apa Ntah..

Selepas jbc membelasah dan melanggar m_g, Beliau terloncat-loncat tanda gembira. tiba2 satu malam, m_g telah menjadi hantu!! Beliau ingin membalas dendam kpade saudara jbc yg tlh belasah dan melanggar beliau. Beliau pon merancang plan Z untuk membalas dendam. Keesokan harinya, m_g telah pergi ke rumah jbc dan mencuri motor nya…. Read more

Sejarah Awal Kewujudan Garpu

Garpu atau dalam bahasa English nya, FORK, pertama kali dipakai pada zaman pertengahan. Bangsawan Itali mula memperkenalkan penggunaan garpu pada abad ke 11, diikuti dengan penggunaan garpu di Sepanyol pada abad ke 16, dan kemudian di Perancis sekitar abad ke 14. Manakala di benua Amerika pula, penggunaan garpu diperkenalkan pada… Read more

Kerana Kahak

Ada tiga orang lelaki suka betul berkahak..kejap kejap harghhh  ptuihhhh.!! Kejap lagi harghhhh pttuuuiihhhhh..!!!!!!!!! Sudahla berlendir, hijau..banyak pulak tu..Suatu hari, tiga lelaki nie terfikir 1 rancangan yang tak pernah dibuat dek orang..diorang nie nak berlawan berkahak. Hmmm…apa lagi ketiga-tiga mereka bersetuju dengan idea tersebut.. “Okey, aku mula dulu. Confirm korang… Read more

Arena Kereta – Blog Niche Kereta @ Automatif Untuk Anda

Dalam dunia blogging, terdapat banyak blog yang mempunyai niche tentang kereta ataupun automotif. Automotif ni lebih meliputi semua tentang kenderaan seperti kereta, motorsikal, trak dan sebagainya. Banyak blog yang terkenal seperti paultan.org, kereta.info, arenakereta.com dan banyak lagi. Rasanya blog yang berbahasa melayu tak banyak. Arena Kereta adalah salah satu daripadanya…. Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update sikit tentang kedudukan terkini pertandingan komen dan menang di blog esempoi.com. Pertandingan tinggal beberapa je lagi. Kedudukan sekarang memang sengit. Tempat pertama buat masa sekarang diungguli oleh Zik. Manakala Zik dikejar rapat oleh Ainun dengan ketinggalan hanya beberapa komen sahaja. Sengit juga tu. Manakala tempat ke tiga… Read more