Montel Itu Comel?

Kanak-kanak yang tembam dan montel sememangnya comel tetapi adakah mereka sihat?Majoriti ibu bapa di Asia lebih suka jika anak mereka menjadi lebih berisi.Bayi atau kanak-kanak yang montel nampak sihat dan sangat comel.Jadi,tidak hairanlah jika ramai ibu bapa mahu melihat anak mereka makan banyak agar cepat gemuk. Kanak-kanak akan termasuk dalam… Read more

Air Berkarbonat Punca Gemuk.

Menurut tiga kajian terbaharu yang disiarkan di Washington,Amerika Syarikat pada minggu lalu mengesahkan bahawa terdapat kaitan antara minuman manis berkarbonat dan air buah-buahan yang mengandungi kandungan gula tinggi dengan penularan kegemukan atau obesiti dalam kalangan penduduk AS. Menurut penulis satu kajian yang disiarkan jurnal New England Journal of Medicine di… Read more

Jom Kita Senyum Sempoi Dulu..Hihihhh…

Pekak sangat ke abang kuda nie sampai si anjing terpaksa jerit dalam lubang dubur..?? Hahaha.. Oi dek..kecik-kecik jadi gengster ek..?? Ouchhh..silap tendang daa.. Obesiti..tu lah..banyak sangat makan kfc.. hawaii punya dress untuk anjing-anjing..camane..??glamor kan? nek..patah kaki tu kang.. hohoho…  :terkejut:

Khasiat Minyak Ikan Omega 3

Hari ni saya nak cerita sikit tentang khasiat minyak ikan yang ada omega-3. Biasanya minyak ikan laut dalam mengandungi asid lemak Omega-3 yang terdiri dari EPA dan DHA. EPA dan DHA ni memang diperlukan tubuh kita. So mari kita tengok apakah khasiat dan faedah dari kesihatan yang boleh kita perolehi… Read more

Khasiat Dan Kebaikan Susu Lembu

Secara umumnya kita tahu kebaikan minum susu lembu. Selain itu, susu awal lembu bagus untuk kesihatan manusia. Di sini saya senaraikan khasiat dan kebaikan minum susu lembu: 1) Pertumbuhan Tulang – Susu lembu sangat kaya dengan kandungan kalsium yang juga sangat penting untuk pertumbuhan tulang. Selain itu ianya dapat menguatkan… Read more