Berani Mati Punya Orang

Jom tengok koleksi gambar manusia- manusia berani mati. Ada berani? Kalau saya… naik motor pun memang tak pandai la… apa lagi nak terbang-terbang macam ni..haha

Ubi Kentang bentuk Orang

Korang ingat lagi tak post pasal ubi kangkang? haa…. tapi kali ni ubi ni betul-betul bentuk macam orang. Seorang petani daripada Langzhong, China telah menemui ubi berbentuk orang diantara tanamannya. Panjang ubi ni lebih kurang 62cm. Pastu petani tu cakap: Zheng said: “I don’t know whether it is good or… Read more

Orang Halimunan

Liu Bolin, berumur 35-year tahun dari Shandong, China, mempunyai bakat menyamar atau menyembunyikan diri dengan keadaan sekitar, tak kira susahnya keadaan tu.. Orang yang lalu kat situ sampai tak perasan dia ada kat situ….Tapikan aku perasan je…huhu Kreatif tahap 5 bintang..hoho Photos by CATERS NEWS and Liu Bolin via Telegraph.co.uk

Pencemaran Sungai.

Pernah tengok post edisi sungai di esempoi.com? Boleh rujuk sini: Sungai Suci di india. Kalaulah Sungai di Malaysia macam di Korea. Topik ini pun mengenai pencemaran sungai. Tiada kata yang dapat diungkapkan. Hanya, Sayangi lah sungai kita! Sungai Citarum di Jawa Barat,Indonesia

Ubi Kangkang -Pelik Betul

Ubi kangkang Sejenis ubi berbentuk aneh telah dijumpai oleh seorang penduduk tempatan. Ubi tersebut dinamakan ubi kangkang kerana ia benar-benar menyerupai kaki seorang manusia yang sedang mengkangkang. Penemuan ini mencetuskan banyak tanda tanya dikalangan orang ramai, para pengkaji dan peminat mistik. Adakah penemuan ubi ganjil ini mempunyai kaitan dengan benda… Read more

Simbolik Seni orang ais

Ya, Ais mudah cair. Orang-orang ais ni merupakan simbolik kepada ais di kutub utara yang semakin cair akibat dari suhu pemanasan global. Pergg…aku rase post aku baru-baru ni asyik citer pasal suhu dunia je.