Udang Karang Unik Warna Oren Hitam.

Seekor udang karang unik berwarna oren dan hitam yang sinonim dengan warna hari Halloween diberikan rumah baharu di Akuarium New England Amerika Syarikat (AS). Udang karang betina seberat 450 gram itu yang diberi nama Split.Ia ditangkap di perairan Lautan Atlantik dekat bandar Salem pada minggu lalu. “Haiwan ini memang memiliki… Read more

Sumber Makanan Untuk Rambut Sihat.

Selain dapat memperbaiki penampilan,rambut yang sihat sememangnya menjadi dambaan setiap wanita tak terkecuali lelaki. Berikut adalah beberapa tip makanan yang boleh membantu meningkatkan kesihatan rambut kita. 1.Telur Selain menjadi jenis makanan yang paling popular,telur juga boleh menjadi sahabat rambut kita.Ini kerana telur kaya dengan protein dan vitamin B12 yang dapat… Read more

Lokam Limau Mandarin Sedap Dan Manis

Tak lama lagi adalah musim perayaan dengan ketibaan Hari Krismas dan Tahun Baru Cina. Untuk Tahun Baru Cina, tak sah kalau tak ada limau mandarin atau dikenali juga dengan nama Lokam. Saya pun pada mulanya tak tau yang nama limau mandarin ni dikenali juga dengan nama Lokam. Tapi yang penting… Read more

Koleksi Setem Termahal di Dunia

Anda pernah tengok filem Setem? Menarik kan filem tu… haha… Mengumpul setem merupakan antara hobi popular di dunia. Ramai penggemar setem sanggup membelanjakan wang yang banyak semata-mata untuk memiliki setem idaman. Berikut antara setem termahal dari seluruh dunia. 1. The Three-Skilling Yellow: $ 2.3 million Setem The Three- Skilling Yellow… Read more