Alat Membunuh Nyamuk yang Paling Extream

Pasti kita akan berasa bengang bila nyamuk-nyamuk durjana mengganggu ketenteraman hidup. Terdapat banyak cara untuk menangkap atau membunuh nyamuk tak kira la cara tradisional ataupun cara yang merbahaya. Tapi yang ini pasti merupakan cara paling extream untuk membunuh nyamuk.. hahaha memang sempoi

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak lagi. Jika kita kehilangan telefon atau ia mengalami kerosakan, pasti akan menjadi satu beban kepada kita. Oleh itu, telefon bimbit… Read more

Koleksi Pembuka Botol yang Sempoi

pembuka botol sangat penting dan berguna dalam kehidupan seharian, tanpa pembuka botol agak susah untuk menikmati minuman yang terkandung dalam botol berkenaan. Takkan la nak ketuk-ketuk botol tu sampai terbukak. Berikut adalah koleksi beberapa pembuka botol yang unik dan memang sempoi.

Dia Digelar “Elephant Man”

Dia digelar “Elephant Man” kerana tumor di mukanya. Lelaki ni berumur 31 tahun dan mendapat tumor dimukanya sejak lahir. Kesannya bukan sahaja dari segi fizikal malah membawa kesan dari segi mental dan emosi dirinya. Dia terpaksa membawa tumor ni kemana-mana dan mengalami kesukaran untuk berjalan. Tetapi baru-baru ini, dia mengambil… Read more

Kaspersky 2010 untuk dimenangi

Kasperky 2010 untuk dimenangi khas untuk komen tertinggi pada bulan January 2010. Dah lame aku tak bagi hadiah, kali ni ape salahnya kan? Syarat-syarat komen: bukan spam bukan menggunakan emotikon sahaja komen tu jangan la pendek sangat simple kan? komen la cepat. Kalau korang taknak hadiah ni pun takpe, boleh… Read more

Papan Iklan di Indonesia

Kempen pilihan raya di indonesia korang tak percaya, jom tengok gambar-gambar ni: Kalau di Malaysia “cucilah tangan dengan bersih” tapi diorang “Makan dan minum menggunakan tangan kanan”… hurm, diorang selalu guna tangan kiri kah? Ni plak poster pilihan raya diorang: gambar seorang calon kat bawah ni dikaburkan, sebab telah meninggal… Read more

Robot Gundam yang Sebenar

Sape penah tengok siri Gundam mesti teruja dengan robot ni. Diorang dah tak main yang kecik-kecik, buat yang besar terus. Paling cool sekali bila robot ni boleh gerak-gerak kepala. Hurm, mungkin diorang nak bina teknologi gundam lepas ni. syok kan? P/s: model ni setinggi 60 kaki dan mengikut saiz sebenar… Read more

Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…