Pressure Cooker Yang Murah

Tentu ramai yang suka memasak dalam kalangan pembaca blog esempoi bukan? Sekarang di bulan puasa tentu banyak masakan yang kita nak cuba masak bagi keluarga kita. Setengah masakan ada yang perlu menggunakan pressure cooker. Pressure cooker ni merupakan periuk yang boleh digunakan untuk memasak sesuatu masakan dengan cepat dan hasilnya… Read more

Adik Ipar Putera William Ditawar Jadi Wartawan Diraja

Sebuah rangkaian televisyen Amerika Syarikat(AS) akan menawarkan kepada Pippa Middleton yang merupakan adik ipar pewaris kedua takhta Britain,Putera William kontrak sebanyak AS$60,000(RM1.83 juta) untuk bertugas sebagai wartawan diraja. Pippa merupakan adik kepada Kate Middleton yang berkahwin dengan William pada April tahun lalu.Pihak pengurusan program Today terbitan stesen televisyen NBC mahu… Read more

16 Tips Jimat Minyak Kereta

1.Isi minyak sebelah malam atau awal pagi apabila cuaca sudah sejuk. Mengisi minyak pada waktu malam akan mengurangkan gas dalam petrol atau diesel.Kandungan gas dikatakan banyak pada waktu siang yang panas dimana setiap liter yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gas dalam kandungannya. 2.Isikan minyak… Read more

Lelaki Kasanova di Myjodoh.net kini kepanasan

Baru-baru ini dilaporkan beberapa mangsa penipuan lelaki kasanova di Myjodoh.net telah membuat laporan polis akibat mereka diperdaya lelaki tersebut. Ekoran itu, lelaki yang dikenali dengan nama Marzuki itu kini bagai cacing kepanasan apabila meminta semua kekasihnya supaya menarik semula laporan polis yang dibuat ke atasnya. “Lelaki itu sedang panas, telefon… Read more

Kesalahan Ketika Memakai Minyak Wangi.

1.Pakai perfume semasa tubuh masih basah Biasanya kita memakai perfume selepas mandi.Tapi jangan terus memakainya setelah habis mandi.Pakai setelah badan agak kering.Tunggu sejenak agar kulit anda mengeluarkan minyak semulajadi dari tubuh supaya perfume tersebut lebih serasi dengan minyak pada kulit anda. 2.Pakai perfume lebih daripada satu pada masa yang sama… Read more

Cinta Mat RoCk !

ha..!! Kengkorang..!! Nie lah surat cinta mat rock kepada aweknya yg tercinta..huuuuu….macamana pon si mat rock nie nak berjiwa jiwang pada kekasihnya, tetap tak bleh..tak menjadi..dek kerana jiwa nya yang mat rock kebabomm tu..!! layan habis beb..!! Salam Amacam awekku?? Lu orait ka? Wa harap lu ok2 je. Awek gua,… Read more

Rumah Tangga Rita Rudaini Bak Telur di Hujung Tanduk?

Termenung panjang apabila membaca kisah Rita yang keluar di mana-mana media massa..tak kisah la majalah ker,, blog ker,, surat khabar ker,, BiPop ker,, mana-mana pun ada, yela kita ingatkan panas hingga ke petang, namun rupanya hujan di tengah hari kan..e sempoi tak nak la menyalahkan sapa-sapa atas keretakan rumah tangga… Read more

Dua Planet Baru Bersaiz Bumi Ditemui

Saintis baru2 ini menemui dua buat planet baru yang berada di luar sistem solar. Planet2 ini dikatakan mempunyai saiz lebih kurang  sama dengan saiz bumi. Cuma tak boleh la kita katakan planet tersebut ada hidupan seperti di bumi kita ni. Dikatakan juga permukaan planet tersebut ada batu2an seperti bumi namun… Read more

Malaysia Sasar Menang Lawan Indonesia Malam Ini

Seperti yang peminat bolasepak Malaysia tunggu, malam ini adalah perlawanan antara Malaysia lawan Indonesia. Perlawanan ini dijangka sengit kerana sejak kebelakangan ini perlawanan Malaysia dan Indonesia adalah sengit dan panas. Lebih-lebih lagi buat peminat Indonesia yang kecewa kerana kalah kepada Malaysia dalam perlawanan akhir Piala Asean pada tahun lepas. Namun… Read more