Puting Beliung Air Gergasi Di Australia

Di kawasan pantai Teluk Batemans yang terletak di Sydney,Australia telah berlaku satu kejadian puting beliung air gergasi dimana fenomena alam semula jadi itu terbentuk apabila puting beliung berlaku di atas permukaan laut. Puting beliung air boleh bergerak selaju 128 kilometer sejam(km/j) dengan pusaran anginnya pula bertiup pada kelajuan antara 96… Read more

Anak Ikan Yu Disambar Helang Masih Hidup.

Seekor anak ikan yu yang masih hidup ditemui di Kelab Golf San Juan Hills,Los Angeles.Anak ikan yu bintang yang sepanjang 60 sentimeter itu dipercayai disambar seekor burung helang laut di Lautan Pasifik dekat padang golf tersebut.Kemudian burung helang itu melepaskan ikan tersebut semasa ia terbang melintasi padang golf berkenaan. “Seorang… Read more

Leuniey Dan Khairul Fahmi Dating Tepi Pantai.

Minggu lalu,tersebar foto mesra Khairul Fahmi dan kekasihnya,Leuniey Natasha sehingga Khairul Fahmi atau lebih mesra dipanggil Apek mengakui sendiri kepada pihak media bahawa statusnya bersama Leuniey adalah bukan sekadar kawan biasa. Berikut merupakan gambar Khairul Fahmi dan Leuniey dating tepi pantai.Foto mereka berdua dimuat naik sekali lagi menerusi instagram masing-masing.Mereka… Read more

Nabila Huda Seronok Mengembara.

Cukup terkenal dengan kelincahannya dan tidak gentar aktress nabila huda baru-baru ini menjejakkan kakinya ke bumi afrika.Dia mengaku tidak menyangka kunjungan ke negara yang jauh berbeza dari segi sosio dan budaya serta ekonominya itu berbanding Malaysia lebih daripada sekadar berbaloi. Pelakon yang mesra disapa Abil itu menyatakan memilih Afrika, lebih… Read more

Bola Hanyut Dari Jepun Ke Alaska Merentasi Lautan Pasifik

Seorang pelajar dari Jepun mendapat kembali bola nya telah hanyut ke Lautan Pasifik semasa tsunami melanda Jepun march tahun lalu. Bola tersebut telah hanyut merentasi lautan pasifik tersebut dan tiba di pantai Alaska yang terletak di benua Amerika Utara. Memang jauh betul bola tu hanyut dan yang menarik telah dijumpai… Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more

Alga Hijau Serang Pantai Di China

Dadonghai, salah satu pantai yang paling popular di Pulau Hainan, ditutup dengan selimut alga hijau yang luas. Alga ini walaupun ia dianggap tidak berbahaya, tapi boleh menjejaskan kedua-dua pelancongan dan penangkapan ikan tempatan. Ia telah musnah ekosistem kerana ia menggunakan kuantiti yang banyak oksigen. Walaupun tidak berbahaya, kemasukan secara tiba-tiba… Read more

Suami Terbaik

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . ” “Hello?” “Abang, nie sayang nie,” “Emmm… ” “Abang masih… Read more

Rumah $45M milik Tiger Woods

Siapa tak kenal pemain golf terkenal diseluruh dunia ni kan? Rumah mewah bernilai $45M ni sesuailah untuk dia, ada tanah lapang boleh main golf. Source: Lilomag Kawasan ini merangkumi empat buah rumah, iaitu rumah utama, dua rumah untuk tetamu (Jom kita jadi tetamu Tiger Woods! Hehe) dan sebuah rumah pantai…. Read more