Pegawai Imigresen Terkejut Jumpa Janin Atas Tangga

Seorang pegawai Imigresen terkejut apabila dia menjumpai janin manusia atas tangga di Kuarters KLIA, Nilai. Dia sebelum itu mencari punca kesan tompokan darah didepan rumahnya, sebelum menjumpai objek kecil berlumuran darah. “Saya terkejut sebaik sahaja melihat ada objek kecil berlumuran darah tetapi ketika itu kami tidak pasti sama ada ia… Read more

Spesies Terbaru Haiwan Pelik

Dengan keadaan masyarakat moden dengan penggunaan pelbagai teknologi canggih, para penyelidik berjaya menemui pelbagai spesies haiwan pelik yang amat jarang ditemui di dunia. Haiwan-haiwan ini tersorok di tempat-tempat paling terpencil di dunia dan korang pasti terpegun melihat spesies aneh ini..watch out..!!!! :study: 1. Viperfish    2. Yeti Crab    3…. Read more

Ubat Bernilai 1 Juta Dijumpai Semula

Ubatan yang dikatakan bernilai lebih kurang RM1 juta yang dilaporkan hilang dari stor HKL akhirnya dijumpai semula disebuah bangunan. Ubatan ini dipercayai dicuri untuk dijual di pasaran gelap. Ubat ini berjaya ditemui semula hasil daripada soal siasat yang dilakukan terhadap dua orang kakitangan HKL sendiri. Siasatan dilakukan apabila laporan polis… Read more

Steven Tyler Suka Memakai Baju Perempuan

MELIHAT cara vokalis rock Aerosmith iaitu Steven Tyler, pasti ramai yang kagum dengan gaya uniknya. Bagaimanapun, anak perempuan Steve, Liv Tyler membocor rahsia bahawa bapanya itu suka memakai bajunya. “Ia kedengaran agak lucu tetapi memang ayah selalu ‘mencuri’ baju-baju daripada almari saya. “Ayah memang suka memakai baju perempuan. Kadang-kala saya… Read more

Manchester United Menang Besar 5 – 0 Lawan Wigan

Perlawanan EPL malam tadi antara Man U dan Wigan berkesudahan dengan keputusan 5 gol tanpa balas. Jaringan pasukan Manchester United dijaringkan oleh Berbatov, Park Ji Sung dan Valencia. Berbatov juga telah menjaringkan hatriknya pertama untuk musim ini. Dengan kemenangan ini, Man U berada sama level dengan Man City di liga… Read more

Duit Kutu RM9,000 Bawah Tikar Hilang

Seorang wanita yang juga peniaga kuih kehilangan duitnya yang disimpan bawah tikar dalam rumah. Duit itu juga merupakan duit kutu sebanyak RM9,000 yang baru diperolehinya. Kehilangan dikatakan berlaku pada waktu subuh ketika dia sekeluarga sedang sibuk di dapur membuat kuih bersama anak2. Pencuri disyaki masuk melalui tingkap dan tanpa disedari… Read more

Astro Lancar Satelit TV Pertama Di Malaysia

Astro baru2 ini melancarkan satelit tv secara percuma yang pertama di Malaysia. Satelit TV percuma ini diberi nama NJOI. Astro melancarkan satelit tv percuma ini sebagai pembelajaran sepanjang hayat untuk rakyat Malaysia. Fasa pertama bagi pelancaran satelit tv percuma adalah dengan memberi dekoder dan piring  kepada peserta program eKassih. Selepas… Read more

QPR Lawan Kelantan?

Dikhabarkan QPR berminat nak lawan pasukan Kelantan. Tapi itu sebenarnya hanyalah persetujuan lisan antara Tan Sri Anuar Musa dan chairmain QPR iaitu Tan Sri Tony Fernandez. Namun, itu tidak lah rasmi lagi dan keputusan sebenar mungkin akan diketahui dalam masa akan datang. Perlawanan itupun mungkin diadakan semasa rehat antara musim… Read more

Keputusan Malaysia vs Kemboja Sukan Sea 2011

Petang ini adalah perlawanan ketiga buat skuad bola sepak Malaysia di Sukan Sea 2011 ini apabila bakal turun menentangKemboja di peringkat kumpulan A. Kemboja yang membuka perlawanan pertamanya dengan menentang Indonesia telah tewas dengan jaringan besar yang memalukan iaitu  6 -1. Selepas perlawanan itu Kemboja cuba bangkit ketika menentang Singapore tetapi tewas 2-1 walaupon berjaya menjaringkan gol. Malaysia pula perlu berhempas pulas mengutip… Read more

Jadual Peperiksaan SPM 2011

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) 2011 akan berlangsung tidak lama lagi. Pasti adik-adik yang bakal menduduki SPM ni sudah membuat persedian rapi untuk menjawab soalan-soalan yang senang tu kan Saya membuat entri ini khas untukcalon-calon SPM untuk menyemak Jadual Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) 2011 ini. Menurut keratan akhbar tempoh… Read more