Cendawan Tangan Zombie

Kekayaan flora dan fauna dunia sangatlah luas dan bermacam rupa bentuk dari yang biasa sampailah yang pelik bahkan yang belum pernah kita lihat sebelumnya seperti cendawan yang seakan tangan zombie ini. Cendawan yang mempunyai nama latin Clathrus Columnatus atau juga disebut Octopus Stinkhorn dan boleh juga disebut sebagai “Deadman’s Finger”… Read more

Udang Karang Unik Warna Oren Hitam.

Seekor udang karang unik berwarna oren dan hitam yang sinonim dengan warna hari Halloween diberikan rumah baharu di Akuarium New England Amerika Syarikat (AS). Udang karang betina seberat 450 gram itu yang diberi nama Split.Ia ditangkap di perairan Lautan Atlantik dekat bandar Salem pada minggu lalu. “Haiwan ini memang memiliki… Read more

Melompat Atas Bayi?

Melompat atas bayi??Ini bukan lawak jenaka tv show tetapi ini adalah realiti yang berlaku di Spain.Acara tahunan yang dipanggil ‘Baby-jumping Colacho Festival’ diraikan di seluruh Spain sejak tahun 1620 lagi.Ia melibatkan seorang lelaki berusia yang berpakaian seperti syaitan,melompat melintasi bayi-bayi yang dibaringkan. Tradisi ini adalah untuk menggambarkan orang yang berusia… Read more

Peluk Saja Dapat Minuman Percuma.

Pelik tapi benar,jika biasanya sebuah vending machine akan mengeluarkan barang yang dijual setelah anda memasukkan wang tetapi yang ini memang sesuatu yang sangat berbeza apabila vending machine yang dikeluarkan oleh syarikat minuman Coca Cola ini hanya perlu dipeluk,dan ia akan mengeluarkan setin minuman.Percuma tanpa memerlukan wang! Kali ini Coca Cola… Read more

Alat Kawal TV Paling Kotor di Hotel

Percaya tak itu adalah hasil kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Houston. Menurut kajian tersebut juga, alat kawalan televisyen dan suis lampu tepi katil adalah yang tempat atau benda paling kotor yang boleh didapati di bilik hotel. Ini logik juga kerana itu adalah benda yang paling biasa disentuh oleh pelanggan… Read more

Suami Kencing Muka Isteri.?

OMG.!! Tak tertahan tika dengar berita-berita zaman sekarang yang semakin hari semakin berkelakuan pelik bahkan menyerupai binatang..yuckkss..!! Baru-baru nie ada keluar kat Harian Metro tentang kes seorang suami yang tergamak kencing isteri sendiri selepas meliwatnya, hal ini berlarutan sehingga 5 tahun. Apabila si isteri dah tak tahan menanggung seksa lagi,… Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more

‘KERAMAT’ Muncul di Pawagam Hari Ini

Wow..menyeramkan..!! Filem Keramat yang korang nanti-nantikan bakal muncul di pawahgam hari ini. Para pelakon nya adalah Zul Suphian, Mon Ryanti, Rabecca Nur Al Islam, Adey Syafrien, Hairul Azreen, dan Putri Mardiana. Ada yang korang kenal dan ada yang tak kenal kan..tapi takpe lah lepas menonton filem nie korang akan kenal… Read more

4 Mekanisme Pertahanan Diri Haiwan Yang Sempoi Tapi Pelik

Bukan manusia jer yang mampu mempertahankan diri tau, haiwan pun ada cara tersendiri diorang untuk mempertahankan diri mereka sendiri. Saksikanlah.. 1. Timun Laut Apabila merasa diancam, timun laut akan mengubah dirinya daripada keras menjadi lembut atau daripada lembut menjadi keras mengikut keadaan. Seperti echinoderms yang lain,timun laut mempunyai sejenis kolagen di… Read more