Tukang Flatus – Lawak Gelihati..Hehe

Kentut boleh menjadi satu karier. Walaupun bunyinya agak pelik dan tidak masuk akal, namun sejarah mencatatkan bahawa Joseph Pujol adalah individu yang pertama di dunia yang menjadi perintis kepada pekerjaan ini. Joseph memulakan kerjayanya sebagai tukang kentut atau ‘flatus’ pada tahun 1887, ketika di usia 30 tahun. Pada awalnya, dia… Read more

Gunung Ais Menyanyi

Semuanya bermula pada bulan Julai dan November, tahun 2002, ketika para ilmuwan dari institute tersebut menjalankan penelitian ke atas gerakan Bumi di Antartika. Saat tekun merakam bunyi  seismos untuk mengukur gempa bumi dan gerakan tektonik pada lempeng ais di pesisir Atlantik, Selatan Antartika, tiba-tiba mereka terdengar signal akustik berfrekuensi sekitar… Read more

Cacing Naga?? Apakah Itu.??

Penduduk di kawasan Tanjung Api-api (TAA), Banyuasin, Sumatera Selatan, telah dihebohkan dengan penemuan cacing nipah sepanjang 2.5 meter. Uniknya, cacing itu mempunyai dua taring besar di kepala. Pelik kan.?? Kerana bentuknya yang unik, cacing nipah itu telah diberi jolokan cacing naga. Badan cacing naga sedikit mirip lipan yang mempunyai banyak… Read more

Wanita Mengahwini Anjing??

PELIK DAN BENAR..!! Seorang wanita bernama Emily Mabou, telah berkahwin dengan anjing sendiri. Perempuan dari Aburi, Togo itu mengakui pernah melakukan hubungan dengan lelaki. Namun tambahnya, dia jatuh cinta kepada anjingnya sendiri kerana ia baik, dan  setia kepadanya. Selain itu, anjingnya selalu melayannya dengan hormat, menurut Emily sendiri. Bagaimanapun perkahwinan… Read more

Tok Batin Lawak

Maka tersebutlah kisah seorang tok batin yang cukup banyak membantu pihak kerajaan dalam mempromosikan kraftangan masyarakat orang asli kepada para pelancong dari luar Negara. Sebagai menghargai jasanya, tok batin tersebut telah diberikan hadiah saguhati oleh pihak kerajaan. Waaahhhh.. Seronok betul tok batin gamaknya ye..?? Disebabkan terlalu seronok, tok batin yang… Read more

Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more