Ketua Pemuda Umno Perlis letak jawatan

Dilaporkan Ketua Pemuda Umno Perlis, Mohsin Yusoff  mengambil keputusan untuk meletakkan semua jawatannya dalam UMNO. Difahamkam dalam masa terdekat ini dia akan menghantar surat peletakkan jawatannya kepada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak. “Saya sudah penat dengan jawatan Ketua Pemuda Umno Perlis. Dah cukup tiga tahun saya memegangnya, dah… Read more

Malaysia Kalahkan Sydney FC 3 – 0

Pasukan harimau muda negara yang sedang menjalankan latihan dan perlawanan persahabatan di Australia telah memang perlawanan menentang Sydney FC. Sydney FC ni merupakan pasukan top dalam liga Australia. Namun dikatakan pasukan yang diturunkan dalam perlawanan tersebut hanyalah pasukan simpanan sahaja. Tapi tak kisahlah, janji menang. Hehe. Penjaring gol pasukan Malaysia… Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Kapal Terbang Nak Mendarat..

Tersebutlah kisah satu pasangan yg baru berkahwin. Sehari sebelum upacara akad nikah…. Emak pengantin lelaki menasihati anaknya….”Nak apabila menghampiri isteri mu pada malam pertama….maka kamu harus kata …Kapal terbang ingin mendarat”. Emak pengantin perempuan pula menasihati anaknya…. “Nak….bila suami mu berkata kapal terbang ingin mendarat….maka jawablah….Lapangan terbang sudah sedia “…. Read more

1001 Kebaikan Pisang

Zat yang terkandung dalam sebiji buah pisang ternyata sangat banyak. Pisang yang benar-benar masak lebih mudah dicerna dan gula buahnya telah berubah menjadi glukos semula jadi dan proses penyerapan serta peredarannya didalam darah juga menjadi lebih cepat. Antara khasiat pisang yang lain. 1. Sebagai sumber tenaga Pisang dapat dicerna dengan… Read more