Air Asia tawar diskaun 20 peratus sempena Thaipusam

Air Asia akan menawarkan potongan 20 % diskaun bagi semua penerbangan dari Kuala Lumpur ke 5 destinasi di India sempena hari Thaipusam, tidak lama lagi. Pengguna boleh membuat tempahan daripada Kuala Lumpur ke Bangalore, Kolkata, Kochi, Chennai, Trichy dan sebaliknya dengan diskaun 20 peratus bagi setiap kerusi daripada 25 Januari… Read more

Ubi Kentang Ganti Penumpang Pesawat

Di Chicago,para jurutera sebuah syarikat yang membina pesawat Boeing menggunakan guni yang mengandungi sejumlah ubi kentang untuk menggantikan penumpang bagi menguji pengesanan gelombang bagi gajet tanpa wayar.Guni yang berisi ubi kentang itu diletakkan di tempat duduk penumpang dan ia kelihatan seperti manusia semasa ujian tersebut dilakukan. Ujian tersebut dilakukan melibatkan… Read more

Australia denda AirAsia RM600,000 kerana sorok caj penumpang

AirAsia telah dikenakan denda kerana tidak memasukkan cukai dan lain-lain caj dalam laman webnya www.airasia.com. Semalam Syarikat penerbangan tambang murah itu didenda kira-kira RM600,000 (A$200,000) di Mahkamah Persekutuan Melbourne kerana kesalahan melanggar peruntukan peletakan harga tunggal Undang-Undang Pengguna Australia. Cukai yang tidak dimasukkan itu seperti semua cukai, duti, yuran dan… Read more

MAS belanja besar beli pesawat ATR

Syarikat Malaysia Airlines (MAS) dilaporkan bakal memperoleh 36 pesawat baru ATR 72-600 dengan nilai RM3 bilion daripada Syarikat ATR. Syarikat ATR yang berpangkalan di Toulouse, Perancis itu adalah pengeluar turboprop atau pesawat yang menggunakan kipas. Kelebihan pesawat turboprop ini ialah keupayaannya untuk mendarat dan berlepas dengan amat pantas, kurang daripada… Read more

Gerhana Matahari Penuh Di Utara Australia.

Di Palm Cove,Australia,puluhan ribu orang berhimpun untuk memerhatikan fenomena gerhana matahari penuh semalam.Mereka menyaksikan fenomena bulan melintasi matahari sekali gus menyebabkan suasana gelap berlaku di sekitar wilayah Queensland.Bulan perlahan-lahan bergerak melindungi matahari yang menyebabkan terbentuknya fenomena lingkaran cincin.Perjalanan gerhana matahari yang singkat itu selepas waktu subuh. Gerhana itu juga boleh… Read more

Kuota jemaah haji Malaysia tahun 2012 kekal 28,000

Sebelum ini Malaysia dikejutkan dengan berita bahawa Kerajaan Arab Saudi akan mengurangkan kuota haji rakyat Malaysia ekoran dari demonstrasi perhimpuan BERSIH 3.0 di Makkah dan Madinah pada 26 April lepas. Walaubagaimana keadaan itu ternyata tidak berlaku apabila Kerajaan Arab Saudi mengekalkan kuota 28,000 orang untuk jemaah Malaysia menunaikan haji pada… Read more

Alamak..! Comelnya Diorang..

~ comey kan..sorang sheriff..sorang lagi red indians..hahahaaa… :teruja: ~ ooittt makcik..dah tua tue jangan ar nak merokok dan minum arak lagi..tak sayang nyawa ker..?? :waa: ~ dalam kesibukan bekerja, aktiviti sukan jangan di lupa.. :bye: ~ yeahhh..!! super lembu berskating atas air..di belakangnya seekor dolphin sedang mengejar..kita lihat siapakah yg… Read more

Keputusan Malaysia vs Indonesia Sukan Sea 2011

  Setinggi-tinggi tahniah diucapkan khas buat pasukan Harimau Malaya Muda yang berjaya membaham pasukan garuda sekaligus membuktikan mereka layak bergelar gergasi asia. Kejayaan Indonesia menembusi gawang gol Malaysia di awal permainan iaitu pada minit ke 5, sedikit pun tidak menggugat perasaan pemain Malaysia malah menjadikan pasuan Malaysia lebih bersemangat untuk… Read more