Ilusi Tersembunyi Dalam Logo.

Setiap logo yang dihasilkan pasti mempunyai maksud yang tersendiri,tidak kiralah organisasi kecil atau pun besar.Penghasilan logo lazimnya akan menggambarkan ciri-ciri syarikat tersebut.Di sini terdapat beberapa logo syarikat yang bukan sahaja istimewa bagi mereka tetapi juga menarik bagi kita. Pasti dalam logo di atas ini anda nampak anak panah jingga di… Read more

Cara Semut Berkomunikasi.

Adakah anda perasan semut akan berhenti sejenak jika bertembung dengan semut lain kemudian kedua semut itu kelihatan seperti melagakan kepala.Mengikut kajian yang dilakukan di New York University,didapati sebenarnya itu adalah cara semut berkomunikasi. Seorang penyelidik mengambil seekor semut lalu diletak dalam tempat yang berisi makanan manakala semut lain diletak pula… Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more

Alat Dan Gadget Pengintip Yang Sempoi

Kalau kita biasa tengok cerita Hollywood, terdapat banyak jenis alat pengintip yang digunakan dalam cerita2 omputih. Mari kita tengok alat2 pengintip yang canggih terutamanya alat sebesar jari berikut: Yang ini plak ala2 layang-layang, jadi orang tak perasan sangat..hehe: Ada juga yang berbentuk skru tetapi sebenarnya alat untuk mengintip orang: Selain… Read more

Antara AIDS dan ADIDAS

Seorang Gadis Yg Cun Melecun Berkahwin dengan seorang pemain tennis..Semasa malam pertama mereka…Si Suami Membuka baju,Tiba2 Si Isteri Terkejut kerana ternampak tattoo yang bertulis REEBOK..si isteri bertanya kenapa si suami ada tattoo sebegitu.. ”Yang..Kenapa Awak Ada Tattoo REEBOK Kat Badan?” Lalu Si Suami Pon MenJawab.. “ohhhh….Ini Tattoo yang abang buat… Read more

Senarai Filem Yang Diharamkan FINAS..

Filem 1: BERAK KHAS THE MOVIE Filem ini mengisahkan sekumpulan polis yang suka makan rasuah dan suka mengacau anak dara ketua kampung. Kecerempetan polis-polis ini amatlah memalukan sehingga mereka tanpa segan silu melakukan aksi-aksi kurang ajar menyebabkan mereka dibuang kerja beramai-ramai. Filem ini diharamkan kerana menayangkan aksi polis-polis tersebut berak… Read more