Kanak-kanak ditemui di bawah mayat

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun warga negara Britain telah bersembunyi selama lapan jam di bawah 2 mayat ahli keluarganya yang mati ditembak di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta BMW di kawasan pergunungan Alps di Perancis kelmarin. Turut ditemui berdekatan tempat kejadian adalah kakak kepada kanak-kanak tadi yang berusia… Read more

4 kes penyakit kencing tikus Di Kelantan

4 Kes penyakit ”kencing tikus” atau nama saintifiknya leptospirosis telah direkodkan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu, Kelantan sejak Januari 2012. Daripada 4 kes itu tiga pesakit telah meninggal dunia. Penyakit ini sangat bahaya kerana boleh menyebabkan kemudaratan yang sangat teruk melalui jangkitan terutama selepas seseorang bersentuhan… Read more

Dibelasah kerana samun dan cuba rogol jurujual

Seorang lelaki yang menyamun dan cuba nak rogol seorang jurujual di sebuah bilik hotel bajet di Jalan Melaka Raya 3 telah dibelasah orang ramai. Kejadian yang dilaporkan Bernama itu berlaku pada 11.45 pagi semalam di mana seorang lelaki muda lingkungan umur sekitar 20-an macam tu, dipercayai menceroboh bilik mangsa ketika… Read more

“kami tidak bawa balik perempuan”-lihat CCTV

Pada Selasa lalu,dua pemain terengganu Ismail Faruqi Asha’ri(pemain tengah) dan Muslim Ahmad(pertahanan) yang didakwa membawa masuk perempuan ke bilik hotel penginapan mereka di Alor Setar pada awal pagi hari perlawanan Kumpulan B Piala Malaysia menentang Kedah. Menurut Ismail Faruqi, 25 “Berita itu menggambarkan kami tidak bermoral sedangkan kami tidak bersalah… Read more

Nak Timbang Bayi

Seorang perempuan masuk ke dalam sebuah Klinik sambil mendukung seorang bayi… Tiba-tiba perempuan itu ternampak sebuah alat penimbang berat untuk orang dewasa. Ia menghampiri alat penimbang tersebut, tapi kemudian nampak kebingungan. Seorang petugas klinik itu melihatnya… menghampiri dan bertanya kenapa ia nampak kebingungan. “Sebenarnya saya ingin menimbang bayi ini, tapi… Read more

Manusia Berkulit Biru

Manusia berkulit biru amat jarang ditemui namun ia sememangnya wujud di sebabkan oleh beberapa faktor kesihatan yang mempengaruhi warna kulit manusia. Pada tahun 1820, seorang budak yatim piatu yang berasal daripada Perancis bernama Martin Fugate telah mendapat sebidang tanah di sebelah timur Kentucky yang dinamakan Troublesome Creek. Kemudian Martin telah… Read more

Keliru? Soalan Buat Pakar Jantina..

Seorang lelaki bernama Ajan berjumpa pakar jantina iaitu seorang doktor di universiti Kuala Lumpur, di dalam biliknya dia cuba menceritakan masalahnya. Ajan: Assalamualaikum doktor Doktor: Ye Ajan, saya diberitahu awak ada masalah. Cucite? (Cuba cerita) Ajan: Saya ni ada kawan Namanya Rosli, kami kawan rapat macam adik beradik, Kami berdua… Read more

Whitney Houston Meninggal Dunia

  Gempak banget..!! Baru-baru nie, dunia dikejutkan oleh kematian mengejut seorang penyanyi Hollywood iaitu Whitney Houston. Dia ditemui meninggal di hotel penginapannya di Beverly Hilton Hotel pada pukul 3.55 petang pada usia seawal 48tahun. Punca kematiannya masih belum dikenalpasti. Houston mempunyai seorang anak perempuan bersama dengan bekas suaminya, Bobby Brown… Read more

Justin Bieber Show Off Tatu Kat Kaki

Justin Bieber..sapa yang tak kenal artis antarabangsa remaja yang popular dengan lagu ‘BABY’ dan ‘NEVER SAY NEVER’ nie. Walaupun baru berusia 17 tahun, namun Justin semakin diminati ramai khususnya di kalangan remaja perempuan di seluruh dunia kerana wajahnya yang cute dan suaranya yang lunak merdu. Sejak bercinta dengan Selena Gomez… Read more

Steven Tyler Suka Memakai Baju Perempuan

MELIHAT cara vokalis rock Aerosmith iaitu Steven Tyler, pasti ramai yang kagum dengan gaya uniknya. Bagaimanapun, anak perempuan Steve, Liv Tyler membocor rahsia bahawa bapanya itu suka memakai bajunya. “Ia kedengaran agak lucu tetapi memang ayah selalu ‘mencuri’ baju-baju daripada almari saya. “Ayah memang suka memakai baju perempuan. Kadang-kala saya… Read more