Kucing Warisi Harta RM39 Juta

Seekor kucing terbiar di jalanraya di Rome, Itali rupanya mewarisi harta berjumlah RM39 juta dari tuannya. Tuan merupakan balu kepada seorang jutawan dalam bidang hartanah. Perempuan tersebut yang bernama Maria Assunta, dia secara automatik mewariskan hartanya kepada kucing setelah meninggal dunia baru2 ini.  Dia juga tidak mempunyai anak sebab tu… Read more

Remaja Perempuan 14tahun Balayar Secara Solo Mengelilingi Dunia

Seorang remaja perempuan 14 tahun mendapatkan persetujuan pada 27 Julai 2010 lalu untuk melakukan perjalanan solo mengelilingi dunia. Perjalanan yang membawanya mengharungi perairan yang terkenal penih dengan lanun di Selat Aden. Lahir di kapal dan empat tahun pertamanya hidup di laut, menjadikan Laura Dekker berdarah pelaut. Pada awalnya, dia ingin mencuba… Read more

Teksi Touch Skrin Mewah Tanpa Pemandu

Perjalanan di dalam teksi adalah agak membosankan sekiranya anda tidak berbual2 dengan pemandunya.  Tapi bila direnungkan dari segi lain, kita pasti rasa terganggu dengan adanya pemandu yang berniat jahat terhadap penumpangnya..apalagi jika mangsa adalah seorang perempuan mahupun orang tua yang mudah menjadi mangsa rompakan dan mangsa rogol. Tapi ini tidak… Read more

Hadiah Perpisahan – Cerita Kelakar Pagi Ni

Ketika itu adalah akhir tahun persekolahan, dan seorang Guru Besar sedang menerima hadiah dari murid-muridnya. Salmi anak kepada seorang pemilik kedai bunga memberinya hadiah. Guru Besar menggoyangkan kotak hadiah itu, memegangnya di atas kepala, dan berkata, “Aku yakin aku tahu apa ini. Beberapa kuntum bunga..?” “Itu benar” anak murid itu… Read more

Misteri Ular di Tangan Ratu Elizabeth

Gambar ular misteri yang melingkar muncul dalam lukisan abad ke-16 yang menggambarkan Ratu Elizabeth I, demikian diberitakan oleh National Portrait Gallery di London. Menurut para pengkaji, ular itu dalam versi aslinya digambarkan sedang melingkar di jari-jari ratu. Namun gambar ular tersebut sepertinya dianggap kurang sesuai oleh pelukisnya di saat terakhir… Read more

Aduhhh..Ketatnyer…

Seorang pengantin perempuan sedang disiapkan oleh mak andam.Malangnya,kasut untuk perkahwinannya telah hilang. Nasib baik adik perempuannya ada sepasang kasut dan Meminjamkan kasut itu kepadanya.Macammana pun kasut itu sempit dan tak berapa muat untuk dipakai oleh pengantin perempuan. Sebab dah tak ada kasut lain, maka terpaksalah pengantin perempuan memakai kasut tersebut.Sepanjang… Read more

Kantoi: Suaminya Seorang Wanita.,

Minati Khatua, 26 tahun, berasal dari Orissa, India terkejut beruk apabila mendapat tahu bahawa suami yang dikahwini nya merupakan seorang wanita..!! Ketika dipinang setahun yang lalu, suaminya, Sitakant Routray telah menghantar dowri ataupun wang hantaran yang banyak bagi membolehkan pinangannya diterima oleh keluarga pengantin perempuan. Syak wasangka terhadap suaminya bermula… Read more

Kisah Hantu

1. Hantu Raya – Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya…….kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai – balai raya. 2. Hantu Langsuir – Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula… Read more

Soalan kepada pakar jantina..

Seorang lelaki bernama Ajan berjumpa pakar jantina iaitu seorang doktor di universiti Kuala Lumpur, di dalam biliknya dia cuba menceritakan masalahnya. Ajan: Assalamualaikum doktor Doktor: Ye Ajan, saya diberitahu awak ada masalah. Cucite? (Cuba cerita) Ajan: Saya ni ada kawan Namanya Rosli, kami kawan rapat macam adik beradik, Kami berdua… Read more

“bisu”….

Al-kisah ada seorang perempuan bisu yang sudah pun berkahwin. Pada suatu hari, dia telah ke supermarket untuk membeli daging, tetapi disebabkan dia bisu, dia mengalami kesukaran untuk berkomunikasi dengan para pekerja di sana. Oleh itu, dia membuat keputusan untuk memanggil kashier(lelaki) masuk ke dalam bilik. Pada hari yang pertama, dia… Read more