Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more

3 Bulan Untuk Kaji Semula SBPA

Menurut berita terbaru, petugas SBPA diberi tempoh sehingga 3 bulan untuk mengkaji semula skim ini berdasarkan input dan cadangan dari pelbagai pihak. Petugas khas ini diketuai oleh bekas pengarah JPA. Mereka diberi tanggungjawab untuk menjadikan skim ini sesuai dan dapat memenuhi semua pihak dalam perkhidmatan awam. Banyak komplen sebelum ini… Read more

Harimau Muda Mengaum Lagi

Skuad harimau muda negara mengakhiri kempen perlawanan persahabatan di Australia dengan kemenangan apabila mengalahkan Mariners FC dengan keputusan 4 – 1. Jaringan Malaysia dilakukan oleh Ahmad Fakri, Thamil Arasu dan Ahmad Hazwan Bakri. Nampaknya Fakri dan Thamil Arasu ni boleh plak score gol. Haha. Manakala, pemain muda baru dan berbakat… Read more

Berebut Nak Menjadi Gila.!

Pada 1896, dua lelaki Itali yang menggelarkan diri mereka sebagai Wildness Perversion dan Without Name telah menubuhkan satu kumpulan yang dikenali sebagai Mortuari Drape. Turut menganggotai kumpulan tersebut ialah Witch dan The Alchemist. Bagaimanapun, album pertama mereka gagal mencuri perhatian pengikut black metal yang lain yang kesemuanya berajakan kumpulan-kumpulan dari… Read more

Berpeluh Darah

Setiap kali dia stress, beberapa anggota badannya akan berpeluh, tetapi anehnya, peluhnya berwarna merah seperti darah. Keadaan ini menyebabkan seluruh pakaiannya berlumuran darah setiapkali dia berpeluh. Twinkle Dwivedi dari sebuah pecan kecil di Lucknow, Uttar Pradesh, India menghidap penyakit yang luar biasa. Badannya kerap berpeluh ‘darah’ walaupun tidak mengalami luka…. Read more

Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more

Gula-Gula Unik dari Jepun

Amezaiku adalah seni gula-gula unik dari Jepun. Seniman akan mewarna gula-gula mengikut kreativiti masing-masing. Mereka juga menggunakan alat bantuan seperti set pin dan gunting untuk mencipta sebuah patung gula-gula. Seorang seniman amezaiku juga menghasilkan gula-gula yang diwarnakan dengan pewarna makanan agar hasilnya kelihatan unik dan asli selain dapat dinikmati kelazatannya… Read more

Komen Maharaja Lawak Minggu Ke 4

Baru sebentar tadi berakhirnya show Maharaja Lawak untuk minggu ke 4. Nampaknya minggu ini, persembahan peserta-peserta juga sangat menarik dan tidak disangka2. Ini terutamanya kepada Amir yang berjaya memberi persembahan yang sangat berbeza dari minggu sebelum ini. Persembahannya telah mendapat perhatian juri serta penonton2 di studio dan tidak lupa penonton… Read more

10 Alasan Anda Dipilih atau Di reject

Biarpun telah lama berkawan tetapi si dia dia tidak pernah memberi jawapan yang pasti sama ada kamu ini pilihannya ataupun tidak. Sebenarnya, tidak perlu tunggu si dia berterus terang kamu sendiri sudah boleh menggak keputusannya. Mudah sahaja. Berikut adalah tanda-tanda kamu adalah pilihannya dan bukan pilihannya. Mana satu yang kamu… Read more