Penganjur Tolak Permintaan Manchester United

Syarikat ProEvent terpaksa menolak permintaan Man U untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Malaysia kerana jadual yang agak padat dan agak terlambat untuk membuat perancangan. ProEvent merupakan syarikat pengendali Jelajah Asia kelab-kelab Liga Perdana Inggeris. Sejak kebelakangan ini, Malaysia menjadi destinasi pilihan kelab2 besar EPL seperti Manchester United, Arsenal, Chelsea dan… Read more

Alasan Askar Israel Kerana Membunuh Kanak-Kanak Palestin.

Pasti ramai dari kita mempersoalkan kenapa Israel sering menjadikan kanak-kanak Palestin sebagai sasaran mereka?Ada setengah pihak yang menyatakan itu memang tabiat puak Yahudi Israel yang kejam dan biadab sejak azali dan ada juga yang mengatakan mereka takut akan perkembangan kanak-kanak Palestin.Jika dikaji semula,mungkin pendapat yang kedua ada benarnya. Mengikut pandangan… Read more

Sharbinee Malu

“BENAR saya melakukan kesilapan, tapi jangan maki-hamun dan tolak saya di depan ribuan penonton, saya juga ada maruah seperti orang lain,” kata penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli,ketika diminta mengulas mengenai pertelingkahannya dengan jurulatih, Peter Butler ketika pertemuan dengan Kedah malam kelmarin yang berkesudahan seri 1-1. Jurulatih yang… Read more

Legoland Malaysia akan dibuka 15 September ini

Taman tema Legoland Malaysia di Nusajaya, Johor Bharu kini dalam peringkat percubaan tahap terakhir sebelum ia dibuka kepada umum pada 15 September ini. Ini kerana untuk memastikan semua kemudahan yang berada di taman tema berkenaan dapat beroperasi dengan selamat dan baik. Bagaimanapun semalam,syarikat pengurusan telah menjemput beberapa pihak seperti media… Read more

Jom Main Labyrinths..!

Hmmm..korang tau tak apa itu permainan labyrinths & mazes? Tak tau? Untuk pengetahuan korang, permainan labyrinths ini adalah permainan teka-teki berkonsepkan alam semulajadi. Masa kecik-kecik dulu, pernah tak korang main permainan melukis dan mencari jalan keluar untuk anak ayam yang tersesat dan nak pulang ke rebannya tu?? Tak tau lagi..ha..korang… Read more

Keputusan Malaysia Lawan Bahrain Malam Tadi – Kelayakan Olimpik

Malam tadi perlawanan berakhir dengna keputusan Malaysia 1 – Bahrain 2. Maknanya Malaysia kalah kali ke 4 dalam kumpulan kelayakan peringkat asia ini. Dengan itu, Malaysia gagal layak ke Olimpik. Namun, takpelah yang penting kita telah main bersungguh2 tanpa erti lelah. Untuk perlawanan akan datang, teruskanlah permainan yang tak mengerti… Read more

Harimau Muda Mengaum Lagi

Skuad harimau muda negara mengakhiri kempen perlawanan persahabatan di Australia dengan kemenangan apabila mengalahkan Mariners FC dengan keputusan 4 – 1. Jaringan Malaysia dilakukan oleh Ahmad Fakri, Thamil Arasu dan Ahmad Hazwan Bakri. Nampaknya Fakri dan Thamil Arasu ni boleh plak score gol. Haha. Manakala, pemain muda baru dan berbakat… Read more

Malaysia vs Indonesia Sukan Sea 2011 kebanggaan Malaysia!

  Harimau Malaya masih lagi menjadi bualan setiap orang di Malaysia. Perlawanan yang berlansung di Stadium Gelora Bung Karno itu, meriah dengan nyanyian ‘Negaraku’ yang berkumandang sejurus penjaga gol Indonesia gagal menyekat kemaraan bola sepakan pemain Malaysia ketika sepakan penalti dilakukan. Penyokong Garuda yang kelihatan sangat kecewa dengan keputusan itu… Read more

Aksi Pertama Muhamad Nazmi Faiz Mansor Di Sukan Sea 2011

Perlawanan kedua yang melibatkan pasukan bola sepak Malaysia di Sukan Sea 2011 berakhir dengan kemenangan 2 – 1 menewaskan musuh tradisi Thailand. Malaysia terpaksa berhempas pulas sehingga minit-minit terakhir untuk memastikan 3 mata berjaya di genggam. Terima kasih kepada kapten Baddrol Bakhtiar dan penyerang kontroversi Izzaq Farris Ramlan kerana gol cantik anda. Walaubagaimanapun bukan dua penjaring itu yang kita… Read more

Barang Dan Alat Yang Dibuat Dari Mainan LEGO

Permainan Lego merupakan permainan kegemaran budak2 samada dari zaman kita kecik2 atau zaman anak2 kita. Lego ni memang sesuai untuk meningkatkan daya kreativiti budak2. Mari kita tengok barang dan alat yang dibuat dari LEGO dengan kreatif sekali, antaranya seperti Jam di bawah: Kasut pun ada, tapi tak tau boleh dipakai… Read more