Keputusan Perlawanan Persahabatan Malaysia Lawan Kelab Jepun

Keputusan terbaru dalam siri perlawanan persahabatan pasukan kebangsaan Malaysia dengan kelab2 di Jepun menyaksikan pasukan Harimau Malaya kalah dengan keputusan 5-0 kepada pasukan tangga ke-11 liga divisyen dua negara itu, Tokyo Verdy. Keputusan ini menuruti keputusan melawan kelab lain sebelum iaitu kalah 2-0 kepada kelab Shimizu S-Pulse 2-0 dan kalah 5-0… Read more

Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Penganjur Tolak Permintaan Manchester United

Syarikat ProEvent terpaksa menolak permintaan Man U untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Malaysia kerana jadual yang agak padat dan agak terlambat untuk membuat perancangan. ProEvent merupakan syarikat pengendali Jelajah Asia kelab-kelab Liga Perdana Inggeris. Sejak kebelakangan ini, Malaysia menjadi destinasi pilihan kelab2 besar EPL seperti Manchester United, Arsenal, Chelsea dan… Read more

Tiket Piala AFF-Suzuki Dijual Mulai 23 Nov.

Tiket bagi perlawanan bola sepak Piala AFF-Suzuki akan mula dijual 23 November ini iaitu dua hari sebelum kejohanan berlangsung.Menurut Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM),harga tiket bagi setiap perlawanan di Stadium Nasional Bukit Jalil dan Stadium Shah Alam adalah RM30 untuk dewasa dan RM10 bagi kanak-kanak. Sekiranya Malaysia layak ke separuh akhir,harga… Read more

Harimau Malaya Mula Mengatur Langkah.

Akhirnya,ternoktah juga kemarau Harimau Malaya memburu kemenangan pada aksi persahabatan antarabangsa di tempat lawan sejak 2007 apabila berjaya menewaskan Hong Kong 3-0 di Stadium Mongkok,Hong Kong malam tadi.Kemenangan tersebut juga sudah pastinya akan menutup mulut pengkritik yang sebelum ini meragui percaturan jurulatih kebangsaan,Datuk K.Rajaobal. Harimau Malaya bermula garang dalam perlawanan… Read more

Azraai Puas Hati

Azraai Khor Abdullah puas hati dengan persembahan pasukan negeri sembilan setakat ini dalam menghadapi persiapan musim bolasepak malaysia 2012. Musim akan dimulakan dengan perlawanan piala sumbangsih menentang Kelantan pada 7 januari 2012. Selain itu, berdasarkan keputusan seri dalam perlawanan persahabatan menentang kelab luar negara, kemajuan pemain2 terutamanya pemain baru agak… Read more

Malaysia Naik Ranking FIFA Terbaru

Untuk penghujung tahun ni, kedudukan terkini Malaysia dalam ranking pasukan bolasepak  FIFA telah meningkat dari kedudukan sebelumnya. Sebelum ini, Malaysia berada pada kedudukan 155. Manakala sekarang ini, Malaysia telah naik ke tangga ke 148. Suatu pencapaian yang agak baik namun Malaysia masih berada dalam kedudukan yang rendah berbanding negara asia… Read more

Malaysia Kalahkan Sydney FC 3 – 0

Pasukan harimau muda negara yang sedang menjalankan latihan dan perlawanan persahabatan di Australia telah memang perlawanan menentang Sydney FC. Sydney FC ni merupakan pasukan top dalam liga Australia. Namun dikatakan pasukan yang diturunkan dalam perlawanan tersebut hanyalah pasukan simpanan sahaja. Tapi tak kisahlah, janji menang. Hehe. Penjaring gol pasukan Malaysia… Read more

8 Alasan Tolak cinta Bestfriend

Dari kecil kamu berkawan dengan nya. malah keakraban seperti seorang yang bersaudara. Namun kini tiba-tiba dia meluahkan perasaan cintanya terhadapmu. Kamu pasti berasa serba salah untuk memberikan jawapan. Mahu terus mengatakan tidak sudi, bimbang menyakiti hatinya namun untuk menerimanya tidak pernah ada rasa cinta dihatimu terhadapnya. Berikut 8 alasan yang… Read more