Taman Tema Legoland vs Universal Studios.

Taman Tema Legoland pertama di Asia yang dibuka secara rasmi semalam telah dibanjiri lebih 10,000 orang.Seawal 7 pagi pengunjung telah berkumpul di pintu masuk untuk memasuki taman tema yang berkeluasan 31 hektar itu yang terletak di Nusajaya. Keadaan itu telah mencetuskan keyakinan ia bakal menjadi daya tarikan baharu pelancongan mengatasi… Read more

Mizz Nina Bersuara Mengenai Persembahan Hari Arthur.

Berikutan persembahan Hari Arthur yang dikecam hebat kerana mendapat penajaan dari syarikat minum keras,penyanyi Ning Baizura telah menarik diri daripada acara tersebut.Kini tinggal isteri kepada penyanyi kumpulan Hujan iaitu Mizz Nina yang tetap akan meneruskan persembahan beliau kerana ini adalah tahun ketiga beliau terlibat dalam persembahan ini. Mengakui mengetahui persembahan… Read more

Linda Onn Malu Digelar ‘Bengong’.

“Dalam sebuah majlis yang dihadiri oleh Tengku Mahkota,Perdana Menteri dan isteri,Menteri Besar,kenamaan dan jemputan yang lain saya telah dipanggil ‘bengong’ dan dia(pelawak) telah menunjukkan jari kepada saya dan mengarahkan saya turun dari pentas”. Menurut Linda,ini adalah kali pertama dia mengalami insiden yang diakuinya sebagai sangat memalukan,beliau terkejut apabila diperlakukan sedemikian… Read more

Chong Wei Masih Mampu Menang Pingat Emas Di Sukan Olimpik 2012

Datuk Lee Chong Wei masih boleh diberi harapan untuk menang pingat emas semasa sukan olimpik 2012 nanti. Ini kerana dari fizikal dan teknikal Lee Chong Wei memang masih mampu. Namun kena tengok juga prestasi dan keadaannya semasa 2016 nanti. Yang penting sebenarnya adalah menjalani latihan dengan sistematik dan menjaga fizikal… Read more

Lee Chong Wei Kalah Kepada Chen Long Malam Tadi

Nampaknya Lee Chong Wei gagal meneruskan kemaraan ke final kejohanan akhir super series 2011 untuk menentang Lin Dan. Ini kerana dia telah kalah kepada lawan di peringkat separuh akhir iaitu Cheng Long. Perlawanan memang sengit kerana berlangsung 3 set iaitu 16-21, 21-16, 18-21. Nampaknya pemain china seperti Lin Dan dan… Read more

Berebut Nak Menjadi Gila.!

Pada 1896, dua lelaki Itali yang menggelarkan diri mereka sebagai Wildness Perversion dan Without Name telah menubuhkan satu kumpulan yang dikenali sebagai Mortuari Drape. Turut menganggotai kumpulan tersebut ialah Witch dan The Alchemist. Bagaimanapun, album pertama mereka gagal mencuri perhatian pengikut black metal yang lain yang kesemuanya berajakan kumpulan-kumpulan dari… Read more

Keputusan Anugerah Industri Muzik (AIM) 2011

Assalamulaikum wbt dan salam sejahtera.. Anugerah Industri Muzik (AIM) 2011 ini sedang bersiaran lansung di Astro Ria Siaran 104. Pelbagai anugerah yang dicalonkan pada malam ini. Rancangan tajaan Celcom ini mendapat sambutan hangat daripada semua artis, penyokong, peminat dan penerbit. Keputusan anugerah ini adalah seperti dibawah:   Artis Baru Terbaik… Read more

Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

Keputusan Final Maharaja Lawak – Sepah Juara

Keputusan akhir menyaksikan Sepah muncul sebagai pemenang tempat pertama. Jozan tempat kedua. Nabil ketiga dan Jambu no 4. Kesemua peserta mendapat hadiah di mana Sepah mendapat RM350,000. Jozan RM250,000. Manakala Nabil dapat RM150,000 dan Jambu RM50,000. Sepah memang patut menang kerana malam ni kumpulan diorang memang lawak giler dalam kedua2… Read more

Keputusan Penyingkiran Maharaja Lawak Minggu Ke 12

Keputusan penyingkiran maharaja lawak minggu ke 12 pada malam ini adalah tersingkirnya kumpulan R2. Ini bermakna 4 peserta yang layak ke peringkat akhir adalah kumpulan Sepah, kumpulan Jozan, Nabil dan kumpulan Jambu. Sebenarnya, pada awalnya kumpulan Jambu pun turut tersingkir tetapi juri telah menggunakan imuniti dengan membawa kembali kumpulan Jambu… Read more