Polis Guna K9 cari Kanak-Kanak hilang

Pihak polis dilaporkan menggunakan khidmat dua anjing pengesan (K9) untuk menjejaki kanak-kanak hilang, William Yau Zhen Zhong, 6, di kawasan bukit dan belukar berhampiran lokasi kanak-kanak itu dilaporkan hilang pada 16 Januari lalu. William Yau dilaporkan hilang di Jalan Putra Mahkota, Seksyen 7, Putra Height , Subang Jaya, Selangor. Selain… Read more

Undang-Undang Pelik Dari Seluruh Dunia

1.Anda tidak dibenarkan mati di Houses of Parliament,London. 2.Mengepam tandas selepas pukul 10pm untuk orang yang tinggal di sebuah apartmen adalah salah di sisi undang-undang di Switzerland. 3.Di United Kingdom,wanita hamil boleh membuang air kecil dimana-mana dia mahu termasuk dalam topi seorang anggota polis. 4.Di Alabama,ia adalah salah di sisi… Read more

10 Cara Mudah Syaitan Kuasai Manusia.

Allah SWT berfirman bermaksud: “Syaitan memberikan janji yang membangkitkan angan-angan kosong kepada mereka.Walhal syaitan itu tidak menjanjikan kepada mereka kecuali tipu daya belaka.Tempat mereka itu ialah neraka jahanam dan mereka tidak memperoleh tempat untuk lari daripadanya.”(Surah an-Nisa,ayat 120-121). Jelas sekali dalam ayat di atas ini menerangkan sikap jahat syaitan terhadap… Read more

Tips Senaman Untuk Pelajar Asrama.

Kehidupan sebagai pelajar di asrama buat kali pertama samada di sekolah atau di kolej pasti membuat anda ‘culture shock’.Secara tiba-tiba anda kena duduk dengan orang yang anda tak pernah kenal di ruang yang terhad yang jauh berbeza dengan kehidupan yang selesa di rumah sendiri.Secara tiba-tiba juga anda rasa yang kehidupan… Read more

Taman Tema Legoland vs Universal Studios.

Taman Tema Legoland pertama di Asia yang dibuka secara rasmi semalam telah dibanjiri lebih 10,000 orang.Seawal 7 pagi pengunjung telah berkumpul di pintu masuk untuk memasuki taman tema yang berkeluasan 31 hektar itu yang terletak di Nusajaya. Keadaan itu telah mencetuskan keyakinan ia bakal menjadi daya tarikan baharu pelancongan mengatasi… Read more

Perompak Indonesia Mati ditembak Polis selepas merompak

4 Perompak Indonesia mati dalam kejadian berbalas tembakan dengan polis di Taman Meru 2C, Ipoh semalam. Orang ramai yang sebelum ini resah dengan keganasan mereka kini boleh menarik nafas lega apabila perompak-perompak ini telah ditempak mati  sebaik kereta jenis Proton Wira Aeroback yang mereka naiki terbabas di kawasan semak di… Read more

Sharbinee Malu

“BENAR saya melakukan kesilapan, tapi jangan maki-hamun dan tolak saya di depan ribuan penonton, saya juga ada maruah seperti orang lain,” kata penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli,ketika diminta mengulas mengenai pertelingkahannya dengan jurulatih, Peter Butler ketika pertemuan dengan Kedah malam kelmarin yang berkesudahan seri 1-1. Jurulatih yang… Read more

Lawak Giler..

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman? Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik. 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki? Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M 3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar? Answer: Kuih salah bikin. 4) Binatang ape power Karate? Answer:… Read more

Hantu Perfume Dispenser..

Suatu malam, setelah selesai menguruskan mayat seorang lelaki mangsa kemalangan, Ali pun bersiap-siap hendak pulang. Ali baru sahaja selesai bertugas sebagai pegawai pembantu perubatan di hospital berkenaan. Sebelum pulang, Ali masuk ke bilik air untuk mandi. Hanya Ali seorang ketika itu. Keadaan sunyi sepi, sesekali kedengaran bunyi cengkerik bersahutan.Sedang Ali… Read more

Kisah Isteri Aku…

Bosan2 cam ni, mari kita baca ini cerita sikit, ada seorang suami namanya Samad. Satu hari dia bercerita lah dengan kawan baiknya yang bernama Karim. Dia bercerita kepada Karim tentang isterinya yang betul-betul sayang padanya. Kata Samad, kalau dia tak pergi kerja, misal kata demam atau sebagainya, dia akan dilayan… Read more