Kena Penjara Sebulan Curi Seluar Dalam

Hanya kerana dua kotak seluar dalam, seorang pemandu lori dihukum penjara selama sebulan oleh mahkamah. Dia mengaku bersalah mencuri seluar dalam tersebut disebuah pusat membeli belah. Dia juga dihukum bermula dari tarikh dia ditangkap pada ahad lepas. Dia dikatakan mencuri dua kotak seluar dalam berjenama Alain Delon yang bernilai RM30…. Read more

Tradisi Elak Ditanduk Lembu Menjelang Tahun Baru

Di negara Colombia terdapat satu majlis tradisi yang mana orang ramai memberanikan diri untuk dikejar lembu jantan yang bengis. Tradisi ini biasanya diadakan menjelang tahun baru. Namun dalam kejadian baru2 ini, beberapa orang telah gagal mengelak diri dari ditanduk lembu. Mereka hanya cedera yang tak berapa parah ditanduk lembu2 yang… Read more

Cara Kongsi Atau Share Kredit Celcom

Sekadar nak berkongsi, kat bawah ni ada ditunjukkan cara-cara nak share kredit celcom kepada orang lain: To transfer RM1 type RM1 and send to 10131234567 – yang 1234567 tu tukar kepada no celcom yang kita nak kongsi kredit Kalau nak request dari orang lain, caranya macam ni plak: To request for… Read more

Malaysia Kalahkan Sydney FC 3 – 0

Pasukan harimau muda negara yang sedang menjalankan latihan dan perlawanan persahabatan di Australia telah memang perlawanan menentang Sydney FC. Sydney FC ni merupakan pasukan top dalam liga Australia. Namun dikatakan pasukan yang diturunkan dalam perlawanan tersebut hanyalah pasukan simpanan sahaja. Tapi tak kisahlah, janji menang. Hehe. Penjaring gol pasukan Malaysia… Read more