Gosip Safee Sali Bercinta dengan Julia Hana: ‘Itu fitnah, Mungkin Pelanduk 2 Serupa’

Ada berita gosip mengatakan Julia Hana sedang bercinta dengan Safee Sali dan dikatakan juga mereka menghabiskan cuti bersama di Langkawi baru-baru ini. Julia Hana memberitahu dakwaan itu adalah fitnah dan tidak berasas, mungkin pelanduk 2 serupa apa yang dilihat oleh orang yang mula buat gosip tersebut. “Saya terkejut kenapa nama… Read more

Casing Iphone 5 Bernilai RM300,000???

Casing lebih mahal dari peranti itu sendiri.Itulah hakikatnya dimana casing ini dibuat oleh The Natural Sapphire Company menggunakan 18 karat emas putih,830 batu nilam Ceylon sebanyak 169.8 carats. Lambang Apple di belakang casing ini pula diperbuat dari batu delima sebanyak 2.28 karat.JIka anda ingin memiliki casing ini,sila bayar USD 100… Read more

Kekasih Baru Khairul Fahmi Che Mat.

Gosip terbaru mengenai penjaga gol kebangsaan,Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil apek dikatakan keluar bersama dengan seorang gadis.Gambar mereka keluar bersama menjadi bukti kesahihan khabar angin tersebut ditambah pula dengan kenyataan si pengirim gambar yang mengenali siapakah gerangan gadis tersebut kerana mereka satu universiti. Khairul Fahmi Che Mat… Read more

Netbook 1Malaysia Rosak sebelum sempat digunakan

Dilaporkan lebih berdozen Netbook 1 Malaysia yang diedarkan kepada pelajar di daerah Temerloh terpaksa dihantar ke kedai komputer untuk dibaiki atas pelbagai kerosakan. Difahamkan, ada diantara Netbook 1 Malaysia itu hanya sempat digunakan dalam tempoh seminggu, malah lebih teruk lagi ada yang mendakwa Netbook tersebut langsung tidak boleh digunakan sejak… Read more

Suasana pilu iringi ketibaan jenazah pelajar Malaysia yang Kemalangan Di Russia

Ketibaan jenazah Adzreen Dimyati, pelajar Malaysia yang terbunuh dalam kemalangan di Russia, ahad lepas, diselubungi suasana pilu ketika jenazahnya itu tiba di surau Al-Iman di Presint 9, Putrajaya. Jenazah Adzreen Dimyati dan seorang lagi jenazah pelajar Malaysia yang terlibat dalam kemalangan itu, Hanisah Muhd. Shah tiba di Lapangan KLIA pada… Read more

Sami Buddha Mahu etnik Rohingya dihantar ke negara lain

Nasib etnik Rohingya di Myanmar yang sebelum ini ditindas, semakin tidak terbela disana. Ini ekoran semalam telah adanya perhimpunan menyokong cadangan Presiden Thein Sein untuk menghantar etnik Rohingya yang beragama Islam ke negara lain. Perhimpunan itu turut disertai beratus-ratus sami Buddha di Myanmar . Cadangan menghantar etnik Rohingya ke negara… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

Shebby Dilantik Pengarah Bolasepak Blackburn

Ini berita yang agak mengejutkan kerana ada personaliti dari negara kita dilantik ke jawatan dalam suatu kelab luar negara. Blackburn merupakan salah satu kelab bolasepak di England. Cuma Blackburn ni baru je turun ke divisyen 2 dalam liga Inggeris. Tetapi perlantikan merupakan satu pengiktirafan kepada rakyat Malaysia. Hm, macam mana… Read more

Nak Timbang Bayi

Seorang perempuan masuk ke dalam sebuah Klinik sambil mendukung seorang bayi… Tiba-tiba perempuan itu ternampak sebuah alat penimbang berat untuk orang dewasa. Ia menghampiri alat penimbang tersebut, tapi kemudian nampak kebingungan. Seorang petugas klinik itu melihatnya… menghampiri dan bertanya kenapa ia nampak kebingungan. “Sebenarnya saya ingin menimbang bayi ini, tapi… Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more