Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Selangor ambil alih perkhidmatan air dalam 14 hari

Menurut Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan Selangor akan mengambil alih perkhidmatan air dalam tempoh 14 hari dan perkara itu telah pun dimaklumkan kepada Putrajaya, “Kita berpegang kepada kenyataan Timbalan Perdana Menteri selaku Pengerusi Jawatankuasa Kabinet Mengenai Air, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Sabak Bernam baru-baru… Read more

Arja Lee mahu jadi penyanyi

Pelakon filem …. Dalam Botol, Arja Lee atau nama sebenarnya Azharudin Ramli bakal muncul dengan sebuah single tidak lama lagi. Lagu itu diberi judul Cerita Pada Mereka, lagu ciptaan komposer Keroz Nazri. “Single itu bukan kerana syok sendiri tetapi dilakukan atas keyakinan sendiri apatah lagi bermulanya saya dalam dunia hiburan… Read more

Video Suspek Lelaki Yang Cederakan Penyokong PR Di Ceramah Gombak

Baru-baru ini kecoh apabila ceramah pakatan Rakyat di Gombak telah diganggu oleh ahli-ahli UMNO yang dikatakan cuba membuang kacau disana. Ahli-ahli UMNO itu pula mendakwa pihak dari penyokong pakatan rakyat yang membuat provakasi dan mendakwa ada diantara daripada mereka telah dibaling batu,periuk belanga. Bagaimanapun dakwaan dibaling periuk belanga itu sehingga… Read more

Sejarah Asal-Usul Mi Segera

Mi segera adalah mi separa masak yang dikeringkan dan dicampur dengan minyak,biasanya dimakan setelah dimasak atau direndam di dalam air panas antara 3 hingga 5 minit.Bungkusan perencah selalunya disertakan di dalam setiap bungkusan mi segera. Mi segera juga boleh dimakan secara mentah kerana ia sebenarnya sudah pun dimasak di kilang,biasanya… Read more

Laman web Iswami di Hack

Laman web Ikatan Setiakawan Wartawan Malaysia-Indonesia (Iswami) telah di hack oleh pihak tertentu dipercayai orang yang melakukannya adalah berasal dari Indonesia. Difahamkan Laman web ini iaitu http://iswami.org.my dikatakan di hack sejak tiga hari lalu dan tidak dapat berfungsi seperti biasa. Pengodam tersebut telah menyiarkan kata-kata provokasi terhadap rakyat negara ini… Read more

6 Tips Elakkan Badan Lesu Ketika Bangun Tidur

Pernah tak anda rasa letih atau macam tidak larat hendak bangun dari katil?Apabila berdepan situasi sebegini,pastinya melemahkan semangat anda untuk memulakan hari baru.Kalau hari cuti dan anda tak bercadang nak ke mana-mana,mungkin ianya bukan satu masalah tetapi kalau hari biasa dan anda ada banyak kerja yang nak diselesaikan,ianya memang masalah… Read more

Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Anne Ngasri & Tunangnya, Sumali Reduan Nikah Disember ini

Anne Ngasri telah pun bertunang dengan Setiausaha Kerja Pemuda UMNO Malaysia, Mohd. Sumali Reduan pada 11 November lalu dan mereka dikhabarkan akan bernikah pada bulan Disember ini. Menurut Anne Ngasri , beliau dan tunangnya itu sudah berkawan selama setahun namun hubungan mereka pada masa itu sekadar kawan biasa kerana dia… Read more