Cengkam Kuku

Kebiasaannya,pemakaian inai sinonim dengan pasangan pengantin.Tapi,inai memang banyak khasiatnya dari sudut perubatan tradisional.Antaranya ialah merawat sakit kuku atau cengkam kuku.Ataupun ada juga yang sebut cagu.Cuba anda ikuti langkah berikut jika ingin merawat cengkam kuku, 1.Ambil beberapa helai daun inai dan masukkan dalam lesung batu. 2.Masukkan juga sedikit kunyit dan kapur… Read more

Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more

JPN Keluarkan MyKad Berteknologi Tinggi

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) mengeluarkan MyKad baharu yang dilengkapi dengan ciri2 keselamatan yang terkini dan rekabentuk yang terbaru. Ini adalah untuk keperluan masa kini. Ciri-ciri baru adalah seperti diperbuat dari bahan yang lebih tahan lama terutamanya pada cip yang ada pada MyKad tersebut. Terdapat juga ciri-ciri seperti Ghost Image untuk… Read more

Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more