Fenomena Zombi Dari Segi Saintifik.

Memandangkan filem seram amat diminati ramai,terutamanya filem yang melibatkan karakter Zombi.Malah,terdapat juga agensi yang ditubuhkan di Barat khas untuk mengkaji berkenaan Zombi. Filem Zombi kebanyakannya sama sahaja cara penyampaian ceritanya.Tetapi adakah anda pernah terfikir sejauh mana kewujudan Zombi ini?Melalui kajian yang telah dijalankan,mereka menyelidik mengenai otak,deria,sistem peredaran darah,suhu badan dan… Read more

20 Rumah Dilanda Ribut Di Seremban

Dilaporkan 20 buah rumah di Taman Lavender Height dan Kampung Ujong Pasir di Seremban rosak selepas ribut melanda petang semalam. Dalam kejadian itu bumbung rumah diterbangkan angin dan beberapa jalan ke taman perumahan itu terpaksa ditutup akibat pokok tumbang. Seorang penduduk Taman Lavendar Height memberitahu, beberapa peralatan di rumahnya rosak… Read more

Cara Tradisional Menjaga Rambut Sihat dan Lurus

 Rambut Lurus Menawan Untuk rambut yang lurus menawan, pastikan rambut korang sentiasa dilembapkan dan urut kulit kepala korang kalau korang tak nak basahkan rambut korang. Langkah ini penting untuk memastikan perjalanan darah di kepala sentiasa lancar dan membolehkan rambut tampil berseri-seri dan menawan sepanjang masa. Untuk meluruskan rambut secara tradisional,… Read more

JPN Keluarkan MyKad Berteknologi Tinggi

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) mengeluarkan MyKad baharu yang dilengkapi dengan ciri2 keselamatan yang terkini dan rekabentuk yang terbaru. Ini adalah untuk keperluan masa kini. Ciri-ciri baru adalah seperti diperbuat dari bahan yang lebih tahan lama terutamanya pada cip yang ada pada MyKad tersebut. Terdapat juga ciri-ciri seperti Ghost Image untuk… Read more

Suatu Malam Kubur Berasap Best..!!

22 Disember yang lepas, Filem Suatu Malam Kubur Berasap telah ditayangkan secara rasminya di pawagam. Bagi yang belum tengok, haaa,,,nie dia sinopsisnya..Filem ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie rosak dan tersangkut di… Read more

Kedai Rakyat 1 Malaysia Ke Sarawak

Kedai Rakyat 1 Malaysia atau KR1M akan dibuka di Sarawak bulan hadapan. Ini adalah untuk rakyat Sarawak menikmati harga yang murah dan berpatutan sepertimana kedai kr1m di semenanjung. Lokasi kedai dijangkakan akan dibuka di 3 lokasi iaitu di Kuching, Sibu dan Miri.  Kementerian berkaitan sedang berbincang dengan pembekal iaitu Mydin… Read more

Cermin Mata Telanjang

Suatu hari Haikal pergi ke kedai kacamata dan dia tertarik pada satu cermin mata yang menurut penjualnya boleh melihat menembusi pakaian… Ketika dia mengenakan kaca mata tersebut, semua orang yang dilihatnya nampak telanjang. Haikal membuka semula cermin matanya, mereka kelihatan berpakaian lengkap. Dipakainya lagi, semuanya nampak telanjang! “Hebat!” teriak Haikal kegirangan… Read more

Update sempoi-sempoi

okeh, kat sini aku nak umumkan juara komen mengomen kat blog ni untuk bulan January 2009 ialah Ross, seperti yang dijanjikan pemenang akan dapat hadiah kaspersky 2010 ataupun hadiah wang tunai..hoho.. Ross nanti tunggu email dariku ye =) Akhirnya aku dapat online secara aman kat laptop aku sendiri hoho..terima kasih… Read more

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak lagi. Jika kita kehilangan telefon atau ia mengalami kerosakan, pasti akan menjadi satu beban kepada kita. Oleh itu, telefon bimbit… Read more

Coklat yang Sayang untuk Dimakan…

Coklat memang menjadi kegemaran semua orang tak kira la lelaki ke perempuan tua ke muda ke. Walaupun kononnya coklat tidak baik untuk kesihatan dan akan menggemukkan, tetapi ia tetap menjadi kegilaan ramai. Berikut adalah gambar beberapa bentuk coklat yang unik dan menarik sampai korang pon akan terasa sayang untuk memakannya.