Produk Amerika Yang Bukan Berasal Dari Amerika

Biasanya kebanyakkan barang atau produk-produk bagi sesebuah negara mestilah berasal dari negara tersebut.Tetapi berlainan pula di Amerika kerana terdapat lebih kurang 6 produk Amerika tetapi ia sebenarnya bukan berasal dari Amerika.Diantara produk tersebut adalah: 1.Bendera Amerika Menurut laporan daripada Persatuan Pengilang Bendera Amerika,mereka telah mengimport bendera Amerika yang bernilai USD$22… Read more

Cupcake Yang Bahaya!

Kek cawan atau lebih dikenali sebagai Cuocakes sememangnya menjadi permintaan ramai kebelakangan ini berikutan rupanya yang berwarna-warni,sedap serta dihiasi dengan pelbagai dekorasi yang menarik.Namun,ada satu jenis cupcakes yang berbahaya untuk dimakan. Cupcake ini mungkin kelihatan seperti cupcake yang diperolehi daripada kawasan yang berlaku kejadian jenayah ganas, dan ia merupakan salah… Read more

Nilai Sebuku Roti.

Semasa perlawanan UEFA Cup antara Athletic Bilbao(Spain) dan Trabzonspor(Turki),salah seorangn penyokong Bilbao cuba untuk mengalih perhatian penjaga gol Trabzonspor,Tolga Zengin dengan melemparkan sebuku roti kepada penjaga gol tersebut. Tetapi Tolga Zengin telah mengutip roti tersebut dan meletakkannya di dahi.Kemudian beliau memberikan roti tersebut kepada pengawal keselamatan bagi mengelakkan roti tersebut… Read more

Nike jual makanan – Just Do Eat

Nampaknya trade mark NIKE ditiru oleh kedai pembuat roti di Taiwan. Daripada trademark asal NIKE “Just Do It” kepada “Just do eat” … hurm..ceh, publisiti murahan…hehe

F1 daripada Roti- Macam Sedap

Korang mungkin tak dapat drive kereta F1, tapi korang mesti dapat gigit kereta F1 ni. Kereta ni mula dipamerkan Royal Plaza Scotts, di Singapore dan kalau karang kat sana boleh la tengok roti ni sampai September 27. Jangan tak tahu, kereta f1 ni adalah roti kereta terbesar di asia,…  SEDAP… Read more

Cara Membuat Telur Masin.

Salam kepada semua. Kali ini, ada sedikit panduan untuk membuat duit dengan telur masin. Puasa dah nak dekat, lepas tu raya pulak..jadi dah tentu kena guna duit secara berlebihan kan? nak beli macam-macam la katakan. Jadi sedikit panduan untuk memulakan bisnes telur masin di pasar-pasar atau bazaar ramadhan di tempat… Read more

Roti berdarah.

Mayat dan anggota badan yang berdarah. Apa kaitannya dengan roti kan? Kalau roti ada kaitan dengan mayat dan anggotan badan yang berdarah pulak, apa masalahnya? hahaha. Ini kreativiti masing – masing. Bagi penggemar roti, tak kisah la dari jenama apa pun. Diharap gambar – gambar di bawah ni tidak menjejaskan… Read more

Mengapa Orang Eropah Lebih Tinggi Dari Orang Asia

Assalamualaikum wbt sekalian Muslimin, Siapa yang pernah hidup zaman perang dunia kedua sewaktu Jepun menyerang Tanah Melayu pastinya mereka masih ingat bagaimana orang Jepun ini macam ayam katik atau macam ayam serama kerana mereka adalah orang yang pendek. Bila kita berkunjung ke mana-mana pusat peranginan seperti Genting Highland tentunya kagum… Read more