Anak Yusof Haslam Bertunang

Anak kepada pengarah filem terkenal tanah air,Datuk Yusof Haslam mengikat tali pertunangan dengan rakan kolejnya,Aeisyah Zainal di rumah tunangnya di Gombak,Selangor semalam. Pada majlis tersebut,Syafiq Yusof yang juga seorang pengarah filem sudah dua tahun menjalin hubungan cinta dengan Aeisyah memberi tunangnya sebentuk cincin yang disarungkan oleh ibunya,Datin Fatimah Ismail beserta… Read more

Asal-Usul Nama Hantu

1.Hantu Raya Berasal dari Tanah Melayu.Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya,sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya.Kegemarannya mencuri kuih-kuih raya.Tempat menginapnya disyaki di balai-balai raya. 2.Hantu Langsuir Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir… Read more

Gambar Bekas Suami Anne Ngasri Bersama Kekasih Baru.

Masih ingatkah anda dengan kes penceraian bekas pelakon drama kanak-kanak cili padi yang juga peserta Sehati Berdansa iaitu Anne Ngasri?Kes penceraian mereka ditayang kan di buletin utama pada 25 Jun 2010 mengatakan bahawa mereka tidak lagi dapat mencari penyelesaian berkenaan dengan masalah rumah tangga yang mereka hadapi. Namun ketika kes… Read more

“kami tidak bawa balik perempuan”-lihat CCTV

Pada Selasa lalu,dua pemain terengganu Ismail Faruqi Asha’ri(pemain tengah) dan Muslim Ahmad(pertahanan) yang didakwa membawa masuk perempuan ke bilik hotel penginapan mereka di Alor Setar pada awal pagi hari perlawanan Kumpulan B Piala Malaysia menentang Kedah. Menurut Ismail Faruqi, 25 “Berita itu menggambarkan kami tidak bermoral sedangkan kami tidak bersalah… Read more

Cita-Cita Seorang Budak Kecik..

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.. Abu berdiri dan berkata, “Nama saya Mat Angan bin Jenin. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq, Itali, Paris dan… Read more

Rumah Tangga Rita Rudaini Bak Telur di Hujung Tanduk?

Termenung panjang apabila membaca kisah Rita yang keluar di mana-mana media massa..tak kisah la majalah ker,, blog ker,, surat khabar ker,, BiPop ker,, mana-mana pun ada, yela kita ingatkan panas hingga ke petang, namun rupanya hujan di tengah hari kan..e sempoi tak nak la menyalahkan sapa-sapa atas keretakan rumah tangga… Read more

AR Badul Lamar Hani Gebu

Korang ingat tak dengan kumpulan Gebu yang mengambil bahagian dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega (MLM) yang disiarkan di Astro Warna tahun lepas (2011)? Kalau korang ingat, sudah semestinya korang kenal dengan salah seorang ahli kumpulan Gebu iaitu Hani aka Haryani Othman kan? Wahh..kalau nak tahu, rezeki Hani yang baru saja… Read more

Pengantin Baru Dikelar dan Ditikam

Kejam sungguh dunia hari ini yek..saban hari semakin banyak kes wanita dan budak-budak yang tak berdosa dijadikan mangsa pembunuhan atau penderaan. Hmm..nak jadi ape agaknya dunia sekarang nie..takyah tengok jauh ar, macam kes yang berlaku 2 hari yang lepas, seorang pengantin yang baru 6 bulan mendirikan mahligai bahagia telah dikelar… Read more

Fara Lee Pikat Hati Ally Iskandar

Fara Lee dan Ally..ada keserasian dalam padanan nama tersebut. Seserasi yang empunya nama. Syukur Alhamdullilah kita panjatkan pada Allah yang Maha Berkuasa kerana telah menetapkan hati seorang lagi hambanya untuk mendirikan rumah tangga. Sepertimana semua telah sedia maklum, Ally Iskandar, seorang selebriti dan pengacara terkenal telah mengumumkan bahawa beliau akan… Read more

Tip Untuk Lelaki: Sejauh manakah kesuburan anda.

Tip Untuk Lelaki: Sejauh manakah kesuburan anda. Impian semua lelaki adalah untuk menjadi sempurna, gagah, kacak dan tampan. Mereka akan membuat apa sahaja untuk mencapai matlamat utama mereka. Kalau boleh sampaikan Lisa Surihani pun akan tergoda jika melihat mereka. Cuba tanya mana-mana lelaki yang normal, untuk kelihatan macho mereka sanggup… Read more