Pemuda Dan Syaitan

Seorang lelaki muda bangun di awal pagi untuk solat subuh di masjid.Dia berpakaian,berwudu’ dan berjalan menuju masjid. Di tengah jalan lelaki itu jatuh dan pakaiannya kotor.Dia bangkit,membersihkan bajunya dan pulang ke rumah.Di rumah,dia berganti baju,berwudu’ lalu berjalan menuju masjid. Dalam perjalanan ke masjid,dia terjatuh lagi di tempat yang sama!Dia sekali… Read more

Perenang Selat Inggeris 1Malaysia di sambut Warga Semporna Sebagai Wira

Perenang solo Renangan Perpaduan Selat Inggeris 1Malaysia (RPSI1M), Estino Taniyu, 24, telah disambut sebagai wira oleh warga Semporna, petang semalam. Estino Taniyu yang juga Anggota Tentera Laut Diraja Malaysia itu menerima sambutan meriah lebih daripada 2,000 penduduk Semporna, Sabah. Mereka berkumpul di Kampung Bangau-Bangau, tempat kelahiran Estino dan turut hadir… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Buat t-shirt Sendiri Dengan Semburan Cat

Pada masa depan dijangkakan semua baju dah tak berjahit..hoho, abis la semua tukang jahit. Seorang saintis ni berjaya mencipta fabrik yang hanya menggunakan acuan dari semburan sejenis cecair. Menarik-menarik jugak, ketat jugak baju tu, kalau perut boncit…confirm nampak..hahha p/s: teringat satu babak dalam Wall-e yang manusia boleh tukar baju dalam… Read more

Cacatan 2009 untuk 2010

Selamat Tahun baru buat pembaca esempoi.com. Harap-harap belum terlambat untuk mengucapkannya sebab semalam tak sempat nak buat post baru disebabkan busy dengan rumah sewa dekat shah alam. Penat tak terhingga..huhu. Hari ni penat nak angkat barang pulak. Kat sini aku nak catatkan beberapa perkara tentang 2009 yang aku sendiri taknak… Read more