Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Pilihanraya Umum Ke 13

Pasti anda semua dah tahu sekarang adalah musim kempen pilihanraya untuk PRU 13. Penamaan calon telah diadakan pada hari ni, dan telah selesai dengan baik tanpa ada apa2 masalah. Semoga pilihanraya kali ni berjalan dengan lancar dan tanpa ada gangguan. Kepada parti yang bertanding, berkempen lah dengan cara baik dan… Read more

Tuntut rebat telefon pintar mulai Selasa ini

Belia yang berusia antara 21 dan 30 tahun boleh mula memohon rebat RM200 bagi pembelian telefon pintar 3G terpilih daripada pengedar berdaftar mulai Selasa ini (1 Januari 2013). Permohonan itu boleh dibuat menerusi http://nbi.skmm.gov.my/ (Pakej Komunikasi Belia). Menurut Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), Datuk Mohamed Sharil Tarmizi, mereka… Read more

Anne Ngasri sah jadi isteri Sumali

Pelakon Anne Ngasri dan pasangannya Mohd. Sumali Reduan akhirnya sah menjadi suami isteri selepas selamat diijabkabulkan oleh Kadi Daerah Segamat, Abdul Mutalib Abdul Rahim tepat pukul 11.10 pagi semalam. Mas kahwinnya ialah sebanyak RM22.50 dan seutas gelang tangan emas. Sumali Reduan menerima nikah dengan sekali lafaz sahaja. Majlis perkahwinan Anne… Read more

Keajaiban Hidupan Laut Yang Tidak Diketahui

Hidupan laut merupakan ciptaan tuhan yang begitu indah dan besar nilainya.Khazanah alam ini menyimpan 1001 misteri serta keunikan yang masih belum diterokai sepenuhnya oleh manusia.Terlalu banyak manfaat yang dapat kita perolehi daripadanya jika kita mencari dan mendalami tentang ilmu alam yang tiada batasan. Berbalik kepada hidupan laut,sifat hidupan laut sendiri… Read more

Anak Berusia 3 Tahun Ditinggal Ibu Bapa

Seorang kanak-kanak comel berusia tiga tahun ditinggalkan oleh ibu bapanya untuk dipelihara oleh seorang peniaga sejak tiga bulan lalu di Perak.Lebih memilukan,bapa kanak-kanak malang itu,Chong Chee Liong sanggup pula mengucapkan selamat hari lahir untuk anaknya itu melalui khidmat pesanan ringkas baru-baru ini. Dia juga sanggup meletakkan sebiji kek hari jadi… Read more

Pantang Larang Orang Jepun.

1.Kepercayaan nombor 4 dan 9 Angka 4 dan 9 dianggap sebagai nombor atau angka sial di kalangan masyarakat Jepun kerana sebutannya iaitu 4 sama dengan kata untuk “kematian”(shi).Manakala nombor 9 pula disebut “ku” bermaksud “kesengsaraan”.Oleh kerana itu,orang tidak boleh membuat hadiah yang terdiri daripada empat bahagian atau kuantiti dan seumpamanya…. Read more

Sabun Vitamin A, C & E

Salam, Nak Share Sikit Kat Korang Semua.. Ini Ada Satu Produk Sabun Bervitamin A,C & E Yang Sesuai Untuk Cantikkan Kulit Badan Dan Juga Muka. Sabun ni sememangnya terbaik!! Tak payah lagi nak cucuk2 vitamin C atau pun Botox untuk dapatkan kulit yang sekata, halus, mulus, cerah, gebu dan awet… Read more

Kena Belasah Sebab Facebook.

Hanya kerana komen negatif di facebook seorang gadis berumur 18 tahun cedera dibelasah.Mangsa dikatakan memberi komen yang kurang menyenangkan ke atas gambar seorang gadis di laman sosial Facebook.Mangsa yang bekerja di sebuah salon itu cedera dibelasah sekumpulan sembilan individu dalam kejadian di sebuah perhentian bas di Jalan Kepong. Kejadian pukul… Read more