Rafizi nafi minta maaf kepada Zahid Hamidi

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli menafikan laporan beberapa media sosial mendakwa beliau telah memohon maaf kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini sambil menegaskan akaunnya digodam. Menurut Rafizi  kenyataan itu adalah tidak benar serta berniat jahat dan ia direncanakan oleh blog pro-Umno dengan tujuan memfitnahnya dan… Read more

Harga Nilai Seorang Manusia.

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.Sambil memegang wang RM100,dia bertanya kepada para hadirin, “Siapa yang nak duit ini?” Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat terhadap wang RM100 itu. “Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda,tapi sebelum itu perkenankanlah saya buat… Read more

Hanya Kerana 20sen.

Beberapa tahun dahulu,terdapat seorang Imam yang berasal dari Thailand telah dipanggil ke Malaysia untuk menjadi Imam tetap di sebuah masjid di Malaysia.Telah menjadi kebiasaan baginya menaiki bas untuk pergi ke masjid. Pada suatu hari,selepas Imam membayar tambang dan duduk di dalam bas,dia tersedar yang pemandu bas tersebut telah memulangkan wang… Read more

Suri Rumah Hina Guru di Facebook.

Mungkin apa yang ditulis oleh wanita ini ada yang betul tetapi dia perlu ingat bukan semua guru bersikap begitu.Agak tidak adil kepada golongan para guru yang amat komited dengan tugas mereka yang semakin hari semakin mencabar di zaman ini. Suri Rumah ini boleh mengambil tindakan yang lebih efisien lagi untuk… Read more

Dibelasah kerana samun dan cuba rogol jurujual

Seorang lelaki yang menyamun dan cuba nak rogol seorang jurujual di sebuah bilik hotel bajet di Jalan Melaka Raya 3 telah dibelasah orang ramai. Kejadian yang dilaporkan Bernama itu berlaku pada 11.45 pagi semalam di mana seorang lelaki muda lingkungan umur sekitar 20-an macam tu, dipercayai menceroboh bilik mangsa ketika… Read more

Sharbinee Malu

“BENAR saya melakukan kesilapan, tapi jangan maki-hamun dan tolak saya di depan ribuan penonton, saya juga ada maruah seperti orang lain,” kata penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli,ketika diminta mengulas mengenai pertelingkahannya dengan jurulatih, Peter Butler ketika pertemuan dengan Kedah malam kelmarin yang berkesudahan seri 1-1. Jurulatih yang… Read more

Chong Wei Masih Mampu Menang Pingat Emas Di Sukan Olimpik 2012

Datuk Lee Chong Wei masih boleh diberi harapan untuk menang pingat emas semasa sukan olimpik 2012 nanti. Ini kerana dari fizikal dan teknikal Lee Chong Wei memang masih mampu. Namun kena tengok juga prestasi dan keadaannya semasa 2016 nanti. Yang penting sebenarnya adalah menjalani latihan dengan sistematik dan menjaga fizikal… Read more

Lawak Polis dan Pemandu Antarabangsa

Kisah ini terjadi pada tahun 1990 semasa aku dan seorang rakan hendak mencari kedai spare-part motor. Aku yang pada masa itu memiliki lesen ‘L’ dengan penuh bangga lagi confident membawa motor kapcai ayahku untuk mencari kedai spare-part motor tanpa perancangan ke arah mana kami harus cari kedai tersebut . Di… Read more

Senam Seni ala Sinchan..hohoho..

Disini kitorang nak kenalkan sejenis senam seni yang terbaru.. Senam seni ini hanya mengambil masa 7 minit untuk dilakukan..ikutla arahan ni betul2 yek… ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher.. wa..wa.. aaaaaaaaa…. gerak kekanan kemudian ke kiri.. kemudian,,gerak… Read more

Adik Makan Newspaper

Minah, 7 tahun, disuruh oleh ibunya untuk menjaga adiknya yang sedang bermain, kerana ibunya sedang memasak. Ketika sedang bermain, bayi adiknya itu memakan suratkhabar hampir habis 1 halaman. Tina sangat terkejut dan takut dimarahi oleh ibunya… Minah : “Ibu…. Adik makan surat khabar sampai hampir habis!”. Ibu : “Apa?!” Dengan… Read more