Bekas Pengurus Estet Jackson Tuntut Bahagian Sendiri?

Sape tak kenal Michael Jackson atau lebih dikenali sebagai MJ, penyanyi lagenda sepanjang zaman yang menjadi idola di seluruh dunia bukan hanya kerana kemerduan suaranya tetapi juga kerana keunikan wajahnya dan kontroversi yang meninggalkan impak yang mendalam kepada para peminatnya . Kesian kan..walaupun dah bertahun meninggal namun nama beliau masih… Read more

Kena Penjara Sebulan Curi Seluar Dalam

Hanya kerana dua kotak seluar dalam, seorang pemandu lori dihukum penjara selama sebulan oleh mahkamah. Dia mengaku bersalah mencuri seluar dalam tersebut disebuah pusat membeli belah. Dia juga dihukum bermula dari tarikh dia ditangkap pada ahad lepas. Dia dikatakan mencuri dua kotak seluar dalam berjenama Alain Delon yang bernilai RM30…. Read more

Siapa Layak Ke Final Maharaja Lawak Mega?

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu hanya 4 kumpulan yang layak ke final. Kumpulan2 yang berjaya ke peringkat akhir Maharajalawak Mega adalah kumpulan Boboi, Osbon, Saehu dan Syok. Manakala kumpulan yang terakhir tersingkir adalah kumpulan Pimai. Apapun, usaha yang baik dari kumpulan Pimai namun gagal menandingi aksi komedi kumpulan lain. Kumpulan… Read more

Tahi…Shit…..

Pada suatu hari ali dan abu pergi memancing di sebatang sungai di pinggir kampung,sementara menuggu ikan menyambar umpan ali berkata “abu boleh tak sebutkan perkataan hujung yang aku sebut kan ini”, abu menjawab “boleh”. ali: aku pergi ke hutan abu: hutan ali: untuk mencari kayu api abu:api ali: tiba-tiba aku… Read more

Kesian Tengok Kucing Ni

Woi, baik cakap, sape punyer keje ni? kesian kucing ni dah jadi 18SX hahha….

Kucing Pun Takut Tengok Tikus ni

Sape tak suka hamster, angkat tangan?? Haa…kalau tak suka, korang mesti lagi tak suka dengan hamster besar gedabak ni. Siap boleh tunggang macam kuda (budak-budak je la, kalau korang yang tunggang….confirm dia patah tulang..hohoo) Hamster ni memang baka bersaiz besar. Korang cube la tanya kat pet shop kot-kot ade jual…. Read more

Kucing yang Gagal jadi Kucing

Macam biase la, mesti ade jugak post pasal kucing-kucing ni. Nak Tahu kucing ni gagal jadi kucing?? Jom tengok koleksi gambar ni =) lol

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more

Hotel Ais di Jepun

Jepun mula buat hotel ais macam negara-negara eropah lain. Hotel ni terletak kat ice hotel , Alpha Resort Tomamu’s ice village, di Pulau Hokkaido.Macam hotel biasa gak, ada ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi dan lain-lain. Yang uniknya semuanya diperbuat daripada ais. Sape-sape nak melancong kat ni kos dia cuma 80,000 yen ($696)… Read more