Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more

Hindraf badan sah, KDN batal perintah pengharaman 2008

Kerajaan telah membatalkan pengharamkan pertubuhan HINDRAF yang dibuat pada awal Oktober 2008.  Kementerian Dalam Negeri telah memaklumkkan perkara ini kepada Pengerusi Hindraf, P. Waytha Moorthy dalam  satu surat bertarikh 25 Januari 2013.  Salinan surat itu boleh dilihat di website Hindraf. Sehubungan itu HINDRAF kini adalah pertubuhan yang sah di Malaysia…. Read more

Rafizi nafi minta maaf kepada Zahid Hamidi

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli menafikan laporan beberapa media sosial mendakwa beliau telah memohon maaf kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini sambil menegaskan akaunnya digodam. Menurut Rafizi  kenyataan itu adalah tidak benar serta berniat jahat dan ia direncanakan oleh blog pro-Umno dengan tujuan memfitnahnya dan… Read more

Kelantan temui minyak di KB, akan usaha sendiri

Berita melaporkan terdapat rizab minyak dalam jumlah besar di Kota Bharu dan beberapa lokasi berhampiran di Kelantan. Perkara ini akan disahkan tidak lama lagi apabila kerajaan negeri Kelantan bakal melantik sebuah syarikat yang akan mengkaji kewujudan minyak itu. “Kerajaan negeri hari ini memutuskan untuk melantik satu syarikat bagi mengkaji isu… Read more

Daging kering kuda laut, buaya dirampas

Pihak berkuasa kastam Hong Kong telah merampas sejumlah besar daging kering haiwan yang semakin pupus, kuda laut dan daging buaya. Kesemua barang seludup itu ditemui dalam satu kontena yang ditanda ‘tanduk rusa,’. Didalam kontena tersebut terdapat makanan eksotik yang tersembunyi seperti 579 kilo daging kering buaya dan 311 kilogram kuda… Read more

Ikan Tuna dilelong RM5.5 juta

Seekor tuna sirip biru gergasi dilelong pada harga AS$1.8 juta (RM5.5 juta) dalam satu majlis lelongan pertama di pasar ikan Tsujiki, di Tokyo semalam. Lelongan itu mencatat sejarah kerana harga tersebut adalah 3 kali ganda berbanding rekod jualan tahun lalu iaitu AS$640,000 (RM1.9 juta). Ikan tuna seberat 222 kilogram itu… Read more

Alat Buka kereta tanpa bunyi

Satu taktik pecah kereta terbongkar selepas polis menahan seorang lelaki berusia 36 tahun yang terbabit dengan jenayah samun kenderaan dalam serbuan di sebuah kondominium di Petaling Jaya, 13 Disember lepas. Caranya ialah menggunakan sejenis peralatan elektronik buatan Taiwan. Alat itu dapat mematikan sistem penggera kereta dengan mudah kerana dikatakan mampu… Read more

Sejarah Asal-Usul Mi Segera

Mi segera adalah mi separa masak yang dikeringkan dan dicampur dengan minyak,biasanya dimakan setelah dimasak atau direndam di dalam air panas antara 3 hingga 5 minit.Bungkusan perencah selalunya disertakan di dalam setiap bungkusan mi segera. Mi segera juga boleh dimakan secara mentah kerana ia sebenarnya sudah pun dimasak di kilang,biasanya… Read more

6 Tips Elakkan Badan Lesu Ketika Bangun Tidur

Pernah tak anda rasa letih atau macam tidak larat hendak bangun dari katil?Apabila berdepan situasi sebegini,pastinya melemahkan semangat anda untuk memulakan hari baru.Kalau hari cuti dan anda tak bercadang nak ke mana-mana,mungkin ianya bukan satu masalah tetapi kalau hari biasa dan anda ada banyak kerja yang nak diselesaikan,ianya memang masalah… Read more