AEON beli Carrefour Malaysia

Dilaporkan Syarikat Aeon Co Ltd telah membeli 100 peratus saham Carrefour Malaysia daripada Magnificient Diagraph Sdn Bhd dan Carrefour Malaysia Sdn Bhd. Ia dibeli pada harga EUR 147 juta dan  pengambilalihan itu akan dibiayai menerusi tunai sedia ada dalam tangan. AEON Co Ltd merupakan syarikat peruncitan utama Jepun dan AEON… Read more

[Gambar] Al-Quran sebesar setem

Dilaporkan Seorang pesara tentera memiliki Al-Quran kecil sebesar setem surat dan dipercayai berusia hampir 80 tahun. Menurut empunya Al-quran itu, Mahadi Othman 41, memberitahu Al-quran itu adalah milik keluarganya turun-temurun yang disimpan setelah bapanya meninggal dunia 3 bulan lalu. Beliau memberitahu bahawa dia telah mengambil Al-Quran itu untuk disimpan, selepas… Read more

Perdana Menteri Sedia jumpa pelajar tunjuk punggung

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sedia berjumpa Muhammad Ammar A Rahman, 19, pelajar yang menunjukkan punggung ke atas gambar beliau pada malam Ambang Merdeka hari itu. Satakat ini, pertemuan itu belum diputuskan bila kerana Perdana Menteri sedang sibuk dengan urusan rasmi negara. Dilaporkan sebelum ini Datuk Seri Najib Razak… Read more

Johor Banjir Lagi

Berita terkini, Johor alami banjir kerana sebanyak 144 orang telah dipindahkan ke pusat pemindahan banjir setakat ini. Mangsa banjir ini adalah di kawasan daerah Kluang. Mereka dipindahkan ke sekolah berdekatan. Sekarang ni hujan masih turun tidak berhenti2. Kemungkinan banjir akan berlaku  sepertimana sebelum ini ketika banjir besar 2007 iaitu di… Read more

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more

Pertandingan Di Blog Esempoi – Hadiah Tunai Berjumlah RM300

Salam pembaca semua, Saya nak umumkan disini yang pertandingan komen dan menang di blog esempoi. Syaratnya kali ni lebih banyak dari pertandingan yang sebelum ni. Tapi yang penting kena komen di mana2 post dan pemenang akan dikira berdasarkan bilangan komen terbanyak. Tapi jangan SPAM pulak. Syarat yang lain pulak, setiap… Read more

Pertandingan Pengomen Terbanyak Di Blog Esempoi

Salam pembaca semua, Saya nak umumkan disini yang pertandingan komen dan menang di blog esempoi. Syaratnya mudah sahaja, komen di mana2 post dan pemenang akan dikira berdasarkan bilangan komen terbanyak. Tapi jangan SPAM pulak. Untuk daftar, guna nama yang sama dan email yang selalu guna, supaya senang saya contact untuk… Read more