Aku Terima Nikahnya-Skrip Longgar.

Adegan gesel hidung antara Arisa(Nora Danish) dan Johan(Adi Putra) dalam filem terbaru mereka,Aku Terima Nikahnya membangkitkan kembali nostalgia filem Adik Manja yang ditayangkan pada tahun 1979.Namun dalam filem Aku Terima Nikahnya,kemesraan itu dipamerkan dalam hubungan antara pengantin baharu yang sedang menikmati enaknya cinta. Mungkin disebabkan gosip yang pernah menimpa mereka,filem… Read more

Malek, DJ Dave ke Rohingya Salur Bantuan

Penyanyi veteran Malaysia, Datuk Malek Ridzuan dan Datuk DJ Dave dijangka berangkat ke Myanmar bagi menyampaikan bantuan kepada rakyat Islam Rohingya di Myanmar. Misi sebenarnya telah dirancang bulan lepas dan ditangguhkan sejak 31 Ogos. Namun ianya akan diteruskan dalam masa terdekat. “Saya sedih melihat berita yang dipaparkan setiap hari. Mereka… Read more

Sebingkis Cebisan Sebuah Renungan..

Pada satu masa dahulu, ada seekor kura-kura yang selalu memandang sinis terhadap seekor katak. Apabila katak tersebut telah hilang sabar terhadap perlakuan biadab kura-kura terhadapnya, ia pun bertanya kepada sangkura-kura itu. “CikKura-Kura, pernahkah aku menyakiti hatimu, sehinggakan kau selalu memandang sinis terhadapku dan tidak pernah menegurku walau sekalipun.?” Kura-kura pun… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Menipu Untuk Dapatkan Bantuan Rakyat

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.. Setelah semalam borang bantuan rakyat 1 Malaysia keluar, kini timbul berita yang kurang senang diperdengarkan. Teramat kesal sebab boleh juga ada pihak yang sanggup berbuat demikian. Sedih berita yang kami terima ini, apabila ada juga pihak yang memohon bantuan ini dengan cara penipuan. Menteri Kewangan Kedua, Datuk… Read more

Lelaki Handsome vs Lelaki tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap: woow, cool giler… Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus… Kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody’s perfect Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah! Kalau lelaki handsome menolong… Read more

Kisah Apartment 60 tingkat..

:teruja:  Ada tiga orang sahabat..Ali, Abu dan Mamat, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas, mereka pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi. Ali: Macam mana ni… rumah kita atas sekali… Read more

Koleksi Pembuka Botol yang Sempoi

pembuka botol sangat penting dan berguna dalam kehidupan seharian, tanpa pembuka botol agak susah untuk menikmati minuman yang terkandung dalam botol berkenaan. Takkan la nak ketuk-ketuk botol tu sampai terbukak. Berikut adalah koleksi beberapa pembuka botol yang unik dan memang sempoi.