[Gambar] Ayam kampung baka MARDI dua kali ganda lebih kualiti

Kualiti ayam kampung ternakan MARDI dilihat 2 kali ganda lebih baik daripada harga ayam kampung kacukan. Ayam kampung itu juga lebih seragam dari segi fizikal seperti warna bulu, bentuk badan dan berat badan serta bercirikan ayam kampung asli iaitu mengais dan mengeram telur sendiri selain sudah teruji dagingnya rendah lemak… Read more

Mardi perkenal baka ayam kampung baharu

Hari ini di Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2012, MARDI telah memperkenalkan baka baru ayam kampung. Baka ini dikatakan lebih baik daripada ayam kampung asli dari segi pertumbuhan, kadar peneluran dan keseragaman warna bulu. Menurut Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mohd. Johari Baharom… Read more

Tips Senaman Untuk Pelajar Asrama.

Kehidupan sebagai pelajar di asrama buat kali pertama samada di sekolah atau di kolej pasti membuat anda ‘culture shock’.Secara tiba-tiba anda kena duduk dengan orang yang anda tak pernah kenal di ruang yang terhad yang jauh berbeza dengan kehidupan yang selesa di rumah sendiri.Secara tiba-tiba juga anda rasa yang kehidupan… Read more

Kit Kat Versi Jepun.

Masyarakat Jepun memang memiliki daya kreativiti yang tinggi sejak dulu lagi.Tidak kira dari segi sains dan teknologi,pelajaran mahupun makanan,mereka bijak mencipta pelbagai jenis benda yang ternyata mampu menarik perhatian serta bermanfaat kepada orang lain. Jika kita ke Jepun,dapat dilihat mereka juga banyak membuat penjenamaan semula produk seperti contohnya coklat Kit… Read more

Panggung Anniversari disuntik elemen futuristik

Panggung Anniversari di Taman Botani, Tasik Perdana Kuala Lumpur, telah disuntik dengan elemen futuristik bagi menyerlahkan struktur seni binanya yang dulunya kelihatan suram . Dilaporkan banyak perubahan yang dapat dilihat antaranya dari segi kemudahan awam seperti tandas, bilik orang kenamaan dan lain-lain. Panggung itu merupakan satu kebanggaan rakyat Malaysia walaupun… Read more

Nabila Huda Seronok Mengembara.

Cukup terkenal dengan kelincahannya dan tidak gentar aktress nabila huda baru-baru ini menjejakkan kakinya ke bumi afrika.Dia mengaku tidak menyangka kunjungan ke negara yang jauh berbeza dari segi sosio dan budaya serta ekonominya itu berbanding Malaysia lebih daripada sekadar berbaloi. Pelakon yang mesra disapa Abil itu menyatakan memilih Afrika, lebih… Read more

Kereta Proton Versi Terbaru R3 Terhebat di Pasaran (“=”)

Wow wow woww….ada gaya..ada kelass..ada power..ini lah yang dapat di ulas mengenai versi terbaru keluaran proton iaitu Proton Saga R3, Proton Inspira R3, Persona R3 dan Exora R3 yang akan dikeluarkan tidak lama lagi. Memang gempak giler beb.. Model-model ini akan di upgrade lagi dari segi interior dan exterior bodykit,… Read more

Keputusan Malaysia Lawan Bahrain Malam Tadi – Kelayakan Olimpik

Malam tadi perlawanan berakhir dengna keputusan Malaysia 1 – Bahrain 2. Maknanya Malaysia kalah kali ke 4 dalam kumpulan kelayakan peringkat asia ini. Dengan itu, Malaysia gagal layak ke Olimpik. Namun, takpelah yang penting kita telah main bersungguh2 tanpa erti lelah. Untuk perlawanan akan datang, teruskanlah permainan yang tak mengerti… Read more

Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more