Bilangan Cuti Umum Dikekalkan

Menurut berita terbaru, kerajaan tidak akan mengurangkan cuti umum walaupun selepas perlaksanaan gaji minimum di sektor pekerjaan. Ini kerana ada pendapat yang mengatakan cuti umum akan kurangkan supaya dapat meningkatkan produktiviti di kalangan pekerja apabila gaji minimum dinaikkan. Namun, kerajaan memberi jaminan cuti umum tidak akan dikurangkan semata2 untuk meningkatkan… Read more

Bila Kita ada Kawan Baik yang Cute

Semua orang ade kawan baik kan?? Tak kira la dulu korang ni pernah bermusuh ataupun gaduh-gaduh…Tengok-tengok korang dah jadi kawan baik…hehe. Macam tak logik je kan??