Persiapan Majlis Perkahwinan Diserahkan Kepada Pengurus-Apek.

Penjaga gol bola sepak kebangsaan,Khairul Fahmi Che Mat terpaksa menyerahkan soal persiapan perkahwinannya dengan Nur Eilunie Natasha Nazri(Leuniey) Disember depan kepada pengurusnya.Ini semua gara-gara persiapan yang lebih penting perlu diberikan keutamaan iaitu Piala AFF Suzuki. Apek kini sedang menjalani latihan pusat bersama skuad kebangsaan berkata,keutamaannya pada waktu ini adalah memberikan… Read more

Tips Senaman Untuk Pelajar Asrama.

Kehidupan sebagai pelajar di asrama buat kali pertama samada di sekolah atau di kolej pasti membuat anda ‘culture shock’.Secara tiba-tiba anda kena duduk dengan orang yang anda tak pernah kenal di ruang yang terhad yang jauh berbeza dengan kehidupan yang selesa di rumah sendiri.Secara tiba-tiba juga anda rasa yang kehidupan… Read more

Rajagobal dan Kim Swee Tidak Bermusuh.

Persatuan Bola Sepak Malaysia(FAM) menyokong tindakan jurulatih Harimau Malaya,Datuk K.Rajagobal senaraikan lima pemain Harimau Muda pada kunjungan ke Hong Kong pada 16 Oktober ini.Lima pemain tersebut ialah Izham Tarmizi Roslan(penjaga gol),Fadhli Shas,Wan Zack Haikal Wan Nor,Gary Steven Robbat(Harimau Muda A) serta Zubir Azmi(Terengganu) Setiausaha Agung FAM,Datuk Azzud-din Ahmad berharap pemilihan… Read more

Pemandu Bas Yang Jambu.

Personaliti seorang pemandu bas,Xiong Xingyuan yang berusia 27 tahun telah menarik orang ramai untuk menaiki bas yang dipandunya terutamanya para gadis kerana dia disebut-sebut sebagai pemandu bas yang paling hensem dan jambu di China setelah gambarnya tersebar di internet. Xiong telah memandu bas selama tujuh tahun setelah menamatkan pengajian di… Read more

Linda Onn Malu Digelar ‘Bengong’.

“Dalam sebuah majlis yang dihadiri oleh Tengku Mahkota,Perdana Menteri dan isteri,Menteri Besar,kenamaan dan jemputan yang lain saya telah dipanggil ‘bengong’ dan dia(pelawak) telah menunjukkan jari kepada saya dan mengarahkan saya turun dari pentas”. Menurut Linda,ini adalah kali pertama dia mengalami insiden yang diakuinya sebagai sangat memalukan,beliau terkejut apabila diperlakukan sedemikian… Read more

Tabiat Tidur Pelik

Hmmm..dunia zaman sekarang..nak tidur pun macam-macam tabiat pelik yang ada..ada yang menonggeng, ada yang melintang, ada yang suka tidur berdiri, ada pulak yang kencing sambil tidur, dan ada jugak yang suka tidur dalam keranda..hmmm..korang tengok ler sendiri….                      Hohoho…bagi aku lah kan..selesa lagi tidur berbaring macam biasa, guna selimut..hmmm..boleh berdengkur… Read more

Jamal Abdillah Diarah Keluar Dari Rumah Pengasih

Setelah lebih 5 tahun menghuni sebuah rumah di Pengasih akhirnya, Jamal Abdillah diarah keluar dari rumah tersebut. Jamal yang juga merupakan penyanyi terkenal tanahair, memang menerima rawatan di pengasih untuk merawat ketagihannya dengan dadah. Namun sekarang dia telahpun pulih dari ketagihan dadah. Mungkin, dengan itu pihak pengurusan merasakan yang Jamal… Read more

Malaysia Sasar Menang Lawan Indonesia Malam Ini

Seperti yang peminat bolasepak Malaysia tunggu, malam ini adalah perlawanan antara Malaysia lawan Indonesia. Perlawanan ini dijangka sengit kerana sejak kebelakangan ini perlawanan Malaysia dan Indonesia adalah sengit dan panas. Lebih-lebih lagi buat peminat Indonesia yang kecewa kerana kalah kepada Malaysia dalam perlawanan akhir Piala Asean pada tahun lepas. Namun… Read more

Rahsia Personaliti Diri bhg 1

Personaliti yang wujud dalam diri kita adalah dalam bentuk yang dinamik, ia terus berkembang dan boleh berubah. Mengenalpasti personaliti diri merupakan suatu aset penting untuk kita mengenali dan mendalami diri sendiri. Dengan memahami personaliti yang terbentuk dalam diri kita, maka kita lebih mudah untuk menyesuaikan diri kita dengan keadaan persekitaran…. Read more