5 Rahsia Tentang Albert Einstein.

1.Einstein pernah ditawar menjadi PM Israel yang ke-2 Pada 2 November 1952,selepas kematian presiden Israel yang pertama iaitu Chaim Weizman,Einstein telah ditawarkan jawatan sebagai presiden Israel yang seterusnya oleh kerajaan Israel tetapi dia menolaknya.Einstein menolaknya dengan alasan dia sudah tua untuk jawatan ini dan tidak mempunyai pengalaman yang cukup untuk… Read more

9 Mouse Termahal Di Dunia.

Tetikus adalah salah satu gajet wajib dimiliki oleh setiap pemilik komputer.Tetikus atau lebih dikenali dengan panggilan mouse ini berfungsi memberi arahan dalam sistem seperti membuka fail,menyimpan fail dan sebagainya. Di sini,terdapat beberapa syarikat yang mencipta mouse secara kreatif dan kesemua mouse ini dinilai paling termahal di dunia kerana diperbuat daripada… Read more

Kenapa Abby Abadi Dituduh Jual Badan?

Dalam usaha Abby Abadi untuk mendekatkan diri dengan ilmu agama disamping penghijrahannya dalam dunia politik ternyata mengundang pelbagai reaksi positif serta negatif. Namun kebelakangan ini,Abby dilihat bukan saja semakin pandai berkata-kata mengenai ilmu agama,bahkan juga semakin berani mengkritik orang di sekelilingnya.Sikap Abby yang cepat melatah ini akhirnya akan memakan diri… Read more

Pisau Lipat Ditemui Dalam Sambal Ikan Bilis.

Di Kulim,seorang pekerja kilang,Mohd Ridzuan Abdul Manaf,31 telah menjumpai pisau lipat dalam sambal ikan bilis yang dihidangkan di kantin kilang tempat dia bekerja.Kemudian beliau terus melaporkan hal tersebut kepada pengusaha kantin namun aduannya itu langsung tidak diendahkan sebaliknya sambal ikan bilis itu dijual semula selepas pekerja kantin membuang pisau lipat… Read more

Suami Kencing Muka Isteri.?

OMG.!! Tak tertahan tika dengar berita-berita zaman sekarang yang semakin hari semakin berkelakuan pelik bahkan menyerupai binatang..yuckkss..!! Baru-baru nie ada keluar kat Harian Metro tentang kes seorang suami yang tergamak kencing isteri sendiri selepas meliwatnya, hal ini berlarutan sehingga 5 tahun. Apabila si isteri dah tak tahan menanggung seksa lagi,… Read more

Tanda Gangguan Jin Pada Manusia

Ciri-ciri gangguan jin ini merupakan salah satu cara untuk mendiagnosis sama ada dalam tubuh kita terdapat gangguan jin atau tidak, dan ini merupakan rujukan semata-mata. 1. FIZIKAL * Kepala terasa pening terasa leher berat atau kaku * Bahu selalu berat / sengal * Rasa nyeri, panas atau terasa berat pada… Read more

Sapa Cakap Jackie Chan Mati?

Baru-baru nie ada jugak terdengar isu hangat yang sedang hangat dibincangkan di Twitter dan Facebook dimana banyak yang mendakwa bahawa bintang kung fu terkenal, Jackie Chan telah meninggal dunia akibat serangan sakit jantung. Berita kematiannya itu juga sempat ditulis di dalam biografinya di wikipedia. Namun, beberapa jam selepas itu ianya… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Sihir..Sedikit Perkongsian Ilmu Mengenainya..

Mendengar perkataan SIHIR sahaja, ramai yang gerun, meromang bulu roma. Bukan apa, sejak kecil lagi kita sudah di didik bahawa ilmu sihir ini adalah amalan mereka yang berjiwa hitam, pendengki dan yang berniat jahat. Jadi tidak hairanlah jika ilmu sihir juga dikenali sebagai ilmu  hitam. Sihir merupakan satu perbuatan jahat… Read more

Tips Menjalinkan Hubungan Akrab

Best friends !! kawan baik,,seseorang yang sangat korang perlukan dalam kehidupan seharian korang. Best friend korang nie lah yang bersama kita tatkala susah dan senang, tapi kadang-kadang korang pon tak tau macamane utk menjaga hati diorang kan.?? Kat sini ada bagi tips macam mane utk menjalinkan hubungan yang akrab dan… Read more