Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

LILYPAD: Bandar Terapung

Lilypad direka oleh Vincent Callebaut, yang berkonsepkan bandar terapung. Designnya betul-betul gempak…Tengok 4 lagi gambar

Koleksi Kasut yang Tak Sanggup Dipakai

Bagi yang suka shopping kasut, pasti dah banyak koleksi kasut korang kan. Tapi agak-agak ada tak kasut-kasut kat bawah ni dalam koleksi korang. Kalau ada pun agak-agak korang sanggup pakai tak pergi jalan-jalan kat shopping mall ke?huhu

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelik  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment yang agak pelik dan unik. 1) Expo 67 – Montreal Quebec, Canada – inspirasi dari Lego

Benar Walaupun Pelik

Jom tengok koleksi gambar yang diambil ketika berlakunya sesuatu. Nampak seperti pelik tapi ianya sememangnya benar-benar belaku. Momen yang berjaya dirakam di waktu yang tepat.

Bilik Untuk Barbie Girl

Comel sungguh bilik kaler pink ni. Sesuai untuk budak-budak perempuan yang comel. Untuk budak-budak lelaki seeloknya jauhilah bilik tidur macam ni yer… huhu

Ofis Unik

Penah tengok tak ofis yang dibuat 100% dari kadbod. Rajin betul diorang ni buat replika ofis dari kotak kadbod. Dari kerusi meja, bakul sampah, memo, telefon sampai la kepada komputer. Ofis asalnya ade kat gambar paling bawah. Jika anda adalah seorang bekerja keras, setia pada komputer, ini adalah pemandangan yang… Read more