Tiket Balik Kelantan Dah Habis

Tiket bas ekpress untuk balik ke Pantai Timur terutamanya ke Kelantan telah habis dijual samada secara dikaunter atau secara online. Padahal bulan ramadhan baru bermula. Ini merupakan fenomena biasa di musim perayaan kerana ramai anak perantauan negeri Kelantan yang berada di serata semenanjung samada bekerja atau belajar. Namun masih ada… Read more

Umpan Sedekah Nasi Lemak Sebelum Ragut

Dilaporkan ada taktik meragut jenis baru iaitu mengumpan mangsa dengan menyedekahkan nasi lemak. Individu itu kononnya memberitahu bapanya menyedekahkan nasi lemak sebelum mendekati mangsa kemudian meragut barang kemas. Taktik ini dikesan di Taman Sri Skudai, Johor Bharu apabila seorang makcik yang mahu dikenali Halimah, 60 dihampiri lelaki tidak dikenali yang menyamar… Read more

6 Tips Elakkan Badan Lesu Ketika Bangun Tidur

Pernah tak anda rasa letih atau macam tidak larat hendak bangun dari katil?Apabila berdepan situasi sebegini,pastinya melemahkan semangat anda untuk memulakan hari baru.Kalau hari cuti dan anda tak bercadang nak ke mana-mana,mungkin ianya bukan satu masalah tetapi kalau hari biasa dan anda ada banyak kerja yang nak diselesaikan,ianya memang masalah… Read more

Shila Amzah Mohon Maaf Pasal Isu Cium Tangan

Penyanyi Shila Amzah memohon maaf kepada peminat kerana tindakan spontannya mencium tangan kekasihnya pelakon Sharnaaz Ahmad ketika namanya diumumkan sebagai pemenang Lagu Terbaik menerusi Patah Seribu pada Anugerah IndustriMuzik (AIM) ke-19,malam Sabtu lalu.Shila atau nama sebenarnya Nur Shahila Amir Amzah berkata, tindakan itu dilakukan secara tidak sengaja lebih-lebih lagi pada… Read more

Kisah Peragut Di Belasah

Jenayah ragut ini seperti tiada penghujungnya. Boleh dikatakan setiap hari mesti ada satu atau dua kes ragut ini berlaku di Malaysia. Yang lebih memalukan itu, sampai ada pelancong luar negara pun kena ragut oleh manusia yang senang-senang saja ambil rezeki orang ini. Apalah tanggapan pelancong itu nanti terhadap negara kita… Read more

2 Sebab Utama Untuk Berhenti Minum Air Soda.!

Air soda atau senang cerota air yang bergas macam coca cola, f&N,dan mirinda  sememangnya digemari ramai kerana rasanya yang manis dan bergas. Mengikut 1 fakta yang kitorang dapat dari 1 website, di Amerika, purata air soda yang diminum oleh warga Amerika adalah 44.7 gelen setiap tahun. Nak tau banyak mana… Read more

Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012

Kepada mereka yang merupakan kakitangan awam, bolehlah rujuk pada jadual di bawah untuk mengetahui tarikh bagi setiap bulan untuk pembayaran gaji. Dengan adanya jadual ini, senang sikit nak buat bajet atau pengurusan perbelanjaan dengan baik bagi setiap orang dan juga bagi keluarga masing2. Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012: Dipetik dari… Read more

Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang?

Saya ada baca kosmo hari ni, kata paper tersebut kereta BMW milik Fasha Sandha hilang?. Hm, katanya hilang masa pergi ke salun miliknya. Kawasan tu dekat2 dengan Wangsa Maju. Pastu dikatakan hilang dalam masa 10 minit selepas meletakkan kereta tersebut. Cepat je pencuri tu songlap kereta  tu yer. Macam2 la… Read more

Menipu Untuk Dapatkan Bantuan Rakyat

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.. Setelah semalam borang bantuan rakyat 1 Malaysia keluar, kini timbul berita yang kurang senang diperdengarkan. Teramat kesal sebab boleh juga ada pihak yang sanggup berbuat demikian. Sedih berita yang kami terima ini, apabila ada juga pihak yang memohon bantuan ini dengan cara penipuan. Menteri Kewangan Kedua, Datuk… Read more