Budak 12 tahun menang pertandingan lukisan PBB

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun dari Petaling Jaya, Mok Yan Ling dipilih sebagai antara pemenang utama pertandingan lukisan Seni Untuk Keamanan 2012 Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB). Mok Yan Ling diumumkan sebagai pemenang bagi kategori 9 hingga 12 tahun. Kapsyen yang ditulis Yan Ling untuk mengiringi karyanya memikat hati 140… Read more

Trick Art Museum Dapat Pengiktirafan Malaysia Book of Records

Dilaporkan Muzium seni helah pertama Malaysia atau dikenali Trick Art Museum di i-City, Shah Alam, berjaya mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records (MBOR), semalam. Sijil Malaysia Book of Records disampaikan Presidennya, Datuk Danny Ooi kepada Pengerusi Eksekutif i-Berhad, Tan Sri Lim Kim Hong dan Pengarah Pemasaran i-Berhad, Monica Ong di muzium… Read more

Pierre Andre Masuk Tabligh

Pelakon dan penerbit,Pierre Andre sekarang sedang dalam penghijrahan untuk lebih mengenal agama Islam.Pierre mengakui bahawa sudah lima bulan dia bergerak aktif dengan dengan mengikuti kumpulan tabligh.Setakat ini,sudah empat kali dia keluar mengikuti aktiviti jemaah tabligh. Ketika ditanya mengenai perkembangan kerjaya seni,Pierre berkata dia masih boleh berdakwah dalam bidang filem tapi… Read more

Kereta Diperbuat Daripada Buluh

Di Bogota, Colombia, Seorang artis seni telah membina body sebuah kereta dengan menggunakan sejumlah batang buluh. Lelaki itu, Jose Mauricio Pardo dilaporkan memandu kereta buluh itu di sekitar bandar raya ini pada Jumaat lepas. Sebelum ini  di China, seorang petani membina sebuah replika Lamborghini Reventon. Orang ramai terpesona melihat kereta… Read more

Panggung Anniversari disuntik elemen futuristik

Panggung Anniversari di Taman Botani, Tasik Perdana Kuala Lumpur, telah disuntik dengan elemen futuristik bagi menyerlahkan struktur seni binanya yang dulunya kelihatan suram . Dilaporkan banyak perubahan yang dapat dilihat antaranya dari segi kemudahan awam seperti tandas, bilik orang kenamaan dan lain-lain. Panggung itu merupakan satu kebanggaan rakyat Malaysia walaupun… Read more

Fesyen Selebriti Yang Tak Serupa Fesyen..

Fesyen..sesuatu yang unik dan berseni..tapi adakah keterlaluan untuk dikatakan terdapat fesyen yang terlalu berseni sampaikan kehilangan seni nya?? Korang tak percaya?? Just sit and watch out..    Terrence Koh dan fashion yeti nya..korang rasa korang nak guna fesyen nie tak masa korang tengok konsert atau tym shopping?? Yucckkkss..!! Kalau kepala… Read more

Senam Seni ala Sinchan..hohoho..

Disini kitorang nak kenalkan sejenis senam seni yang terbaru.. Senam seni ini hanya mengambil masa 7 minit untuk dilakukan..ikutla arahan ni betul2 yek… ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher.. wa..wa.. aaaaaaaaa…. gerak kekanan kemudian ke kiri.. kemudian,,gerak… Read more

Projek Seni Sempoi dan Unik

Unik, sempoi dan luar biasa..!! Itu lah yang boleh di ulas mengenai empat projek seni yang kreatif dan berdaya cipta oleh artis-artis yang telah menggunakan beberapa medium untuk mewujudkan hasil seni mereka. Tak guna ulas lebijh alnjut, korang saksikan sendiri ek..?? 1. Nama projek : ‘Paper Darth Project’       Pencipta… Read more

Justin Bieber Show Off Tatu Kat Kaki

Justin Bieber..sapa yang tak kenal artis antarabangsa remaja yang popular dengan lagu ‘BABY’ dan ‘NEVER SAY NEVER’ nie. Walaupun baru berusia 17 tahun, namun Justin semakin diminati ramai khususnya di kalangan remaja perempuan di seluruh dunia kerana wajahnya yang cute dan suaranya yang lunak merdu. Sejak bercinta dengan Selena Gomez… Read more

Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2011

anugerah skrin 201   Pasti ramai yang tak sabar nak tonton dan mengetahui keputusan penuh Anugerah Skrin 2011 yang berlangsung malam ni di Pusat Dagangan Dunia Putra ( PWTC ).  Penganjuran anugerah berprestij seperti ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh penggiat seni tanah air dan juga peminat dunia hiburan. Anugerah Skrin 2011 ini… Read more