Gula-Gula Unik dari Jepun

Amezaiku adalah seni gula-gula unik dari Jepun. Seniman akan mewarna gula-gula mengikut kreativiti masing-masing. Mereka juga menggunakan alat bantuan seperti set pin dan gunting untuk mencipta sebuah patung gula-gula. Seorang seniman amezaiku juga menghasilkan gula-gula yang diwarnakan dengan pewarna makanan agar hasilnya kelihatan unik dan asli selain dapat dinikmati kelazatannya… Read more

Malaysia Pavilion 2010 Shanghai World Expo

Malaysia adalah salah satu negara ASEAN yang terlibat dengan pameran  pavilion di Shanghai World Expo 2010. Senibina Pavilion Malaysia lebih menetik beratkan senibina traditional.

Aiskrim Comel

Alahai, comel tul aiskrim ni, sampai nak makan pun sayang..hehe. Jom tengok koleksi seni aiskrim comel….

Seni Belon-belon Sabun

Wah, ni belon paling besar yang penah aku tengok…. Name mamat ni Samsam Bubbleman (name sebenar Sam Heath), Dia ni pakar dalam bidang bubbleologist..bidang ape tah, mungkin bidang wat belon… dan dia jugak pemegang rekod belon sabun terbesar di dunia. Ceh, paling besar belon sabun yang aku buat sebesar telur… Read more

Seni Tembikai

Ala…gambar-gambar kat atas ni dah biase tengok kat kenduri kahwin…Okay, jom tengok yang luar biase lak… Macam sedap kan..yum..yum Yang ni paling geli, ade sape-sape nak try??

Rahsia Bantal

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:- 1) Memeluk Bantal Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap… Read more

Pencemaran Sungai.

Pernah tengok post edisi sungai di esempoi.com? Boleh rujuk sini: Sungai Suci di india. Kalaulah Sungai di Malaysia macam di Korea. Topik ini pun mengenai pencemaran sungai. Tiada kata yang dapat diungkapkan. Hanya, Sayangi lah sungai kita! Sungai Citarum di Jawa Barat,Indonesia