Restoran Konsep Hospital

Sebuah restoran berkonsepkan hospital dibuka kat Riga, Latvia dan dinamakan “Hospitalis“. Hiasan dalaman, pekerja termasuk servis dia semuanya menggunakan tema kedoktoran. Bayangkan la, korang nak makan pun rasa macam nak bedah orang. Korang jugak boleh pilih nak makan kat mana, contohnya kat bilik pembedahan ataupun bilik sakit jiwa.

Rumah Hijau daripada Lumut

Dinding guna cat? Ketinggalan betul la, sekarang orang guna lumut. Lebih jimat, lawa dan dapat udara segar sekali, tapi geli la sikit. Direka oleh 2 orang arkitek dari Mass Studies di sebuah rumah seorang fesyen designer Ann Demeulemeester’s store in Seoul, South Korea. Bangunan ni siap pada October 2007. Lumut… Read more

Rumah Kaca daripada 3deluxe

3deluxe telah menbina sebuah senibina yang sangat unik dengan menggabungkan idea senibina, senireka dalaman dan juga senibina lanskap. Hebat jugak kan? Tengok semua gambar