Design Corak Lantai

Kalau korang pergi pasar raya, taman ataupun rumah makcik korang, macam-macam corak lantai korang dapat tengok, bentuk bunga la.. bentuk petak-petak, kayu dan macam-macam lagi. Korang jangan tak tahu corak lantai boleh beritahu kita tentang umur, jantina atupun personaliti pemilik. Ada yang unik, menarik tapi…ada jugak yang boring.

Rumah Hijau daripada Lumut

Dinding guna cat? Ketinggalan betul la, sekarang orang guna lumut. Lebih jimat, lawa dan dapat udara segar sekali, tapi geli la sikit. Direka oleh 2 orang arkitek dari Mass Studies di sebuah rumah seorang fesyen designer Ann Demeulemeester’s store in Seoul, South Korea. Bangunan ni siap pada October 2007. Lumut… Read more

Rumah Kaca daripada 3deluxe

3deluxe telah menbina sebuah senibina yang sangat unik dengan menggabungkan idea senibina, senireka dalaman dan juga senibina lanskap. Hebat jugak kan? Tengok semua gambar